23948sdkhjf

Deif har kinesisk ekspansion på blokken

Nye kunder og gode markedsudsigter i Kina giver producenten af styringselektronik vind i sejlene.
Vindmølledivisionen, Wind Power Technology, vokser voldsomt hos Deif, der fremstiller styringselektronik til energisektoren. Ligesom i resten af forretningen har firmaet vundet markedsandele, og samtidig blev 2015 første gang, at vinddivisionen bidrog positivt til selskabets samlede regnskab.

Wind Power Technologys resultat, et overskud på 11 millioner kroner, stod i skærende kontrast til underskuddet på 9 millioner kroner året før.

Særligt ekspansion i Kina har hjulpet Deifs vindvækst på vej.

Finansieringen er den store hurdle
For at sikre tilstrækkelig med risikovillig driftskapital har Deif indledt et samarbejde med Klimafonden. Aftalen indebærer, at Klimafonden ejer cirka 45 procent af de kinesiske vindaktiviteter.

- Vi ser gode muligheder for yderligere ekspansion, idet vi har fået nye kunder, og markedet fortsat er meget positivt. Vi har en stærk position med et stort lokalt set-up i Kina. Den største udfordring for væksten er finansiering af kreditten. Dette er nødvendigt, da betalingerne falder meget langsomt i hele systemet, hvor leverandørerne er med til at finansiere produktionen af møller, indtil de er stillet op og generer kW timer, forklarer Toke Foss, administrerende direktør og ejer af Deif, til Electronic Supply

Wind Power Technology er stadig er Deifs mindste division. Forventningen er yderligere vækst i omsætning og driftsresultat i 2016 på baggrund af positive markedsudsigter og den forbedrede konkurrenceposition.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109