23948sdkhjf

Drone-id giver Aalborgfirma dollartegn i øjnene

Reseiwe i Aalborg er klar til at høste milliongevinst på at sælge nummerplader til drone på begge sider af Atlanten.
Efter tre års udviklingsarbejde har Reseiwe i Aalborg netop fået en brugervenlig løsning flyveklar: En elektronisk dronenummerplade og en smartphone-app, der lynhurtigt dokumenterer ejerforholdet.

Udsigten til et dansk lovkrav om, at droner med en vægt fra 250 gram og opefter skal udstyres med en letlæselig nummerplade, åbner et stort marked for det lille firma.

Selvom udgangspunktet er Danmark, ser direktøren i Reseiwe, Niels Christian Gjerrild, fra start også mod Nordamerika:

- Amerikanerne indførte et krav ved nytår om, at samtlige droner derovre skulle registreres. Derovre foregår det godt nok lige nu med en dymostrimmel på dronen, men de vil da også begynde at kigge på elektronisk id, hvis vi har det her i Europa. Hvis ikke Europa er stort, så er det det i hvert fald derovre, siger han til Børsen.

10 procent af markedet er lavt sat
Før Reseiwe flyver til Amerika, skal der gang i det danske og de europæiske markeder. Med udsigt til lovkrav om id på droner i Danmark og sidenhen andre steder i Europa er man godt på vej.

På det europæiske marked ventes der at blive solgt 125.000 droner til professionelle om året i 2020. Reseiwe forventet at sælge sin id-løsning til 10 procent af dem – mindst. Tager han de mere ambitiøse briller på er forventningen en omsætning på mellem 12,5 og 60 millioner kroner.

Ifølge Børsen er Reseiwe allerede i kontakt med droneproducenter og –operatører om partnerskaber.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125