23948sdkhjf

Interacoustics holder fast i markedet trods skuffende tal

Interacoustics kunne ikke følge op de ekstraordinære resultater i 2014. Det er der flere gode grunde til.
Trods forventninger om det modsatte kom den danske producent af audiologisk udstyr ud af 2015 med et fald i nettoomsætningen på 11 procent og tilbagegang i året resultat på hele 36 procent.

Tilbagegangen er dog ikke så stor, som man kunne være foranlediget til at tro. Forklaringen findes ifølge direktør Carsten Kind i detaljen:

- Vi har mange salgsselskaber ud i verden, vi sælger igennem. Når vi gør det hele op, har vi ikke mistet markedsandele, selvom det var et dårligt 2015. Der er en mellemregning imellem vores og William Demants (som ejer Interacoustics, red.) konsoliderede regnskab, hvor salgsselskaberne er med, forklarer Carsten Kind til Electronic Supply.

Det konsoliderede regnskab afslører også, at Interacoustics faktisk er vokset med 10 procent i danske kroner. I lokal valuta derimod er det 0 procent.

Selskabets status som børsnoteret begrænser kommentarerne til 2016-regnskabet til en henvisning til årsrapporten, hvor det kort bliver til en forventning om fremgang i både omsætning og indtjening.

Rusland, udbud og flytning trækker ned
Forklaringerne på den skuffende udvikling i Interacoustics egen top- og bundlinje finder man tre steder.

- Rusland og Hviderusland, hvor vi havde et rigtigt godt 2014 med rigtig gode ordrer, er kollapset totalt. Sundhedsbudgetterne er hårdt ramt i de olieafhængige lande – og altså ikke kun Rusland, siger Carsten Kind og kommer ind på det andet felt, der trækker ned: Licitationer og udbud.

- Vi klarede os ekstraordinært godt i 2014 i Rulsand på grund af meget markante tendere.

Sidste på listen over kilder til det dårlige 2015 er dobbeltomkostninger forbundet med flytningen af domicilet fra Assens til nybyggeri i Middelfart. I Middelfart er nu samlet administration, salg og markedsføring, udvikling samt prototypeproduktion. Flytningen fra Assens har haft indflydelse på, at antallet af medarbejdere er skrumpet fra 190 til nu 150. Forskellen er produktionen, der er flyttet til firmaets fabrik i Polen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109