23948sdkhjf

Terma har ordrer til 2,7 milliarder liggende

Tocifrede vækstrater hos det østjyske forsvars- og teknologifirma.
Med en ordrebeholdning ved udgangen af 2015/16 regnskabsåret på 2.752 millioner kroner har Terma et solidt udgangspunkt for de kommende års udvikling. Øgede aktiviteter på de internationale forsvars-, rumfarts- og sikkerhedsmarkeder sikrede koncernen en ordretilgang i 2015/16 på 1.671 millioner kroner - 20 procent højere end året før.

- Vi ser nu resultater af vores etablering på markederne i Asien og Mellemøsten. Som eksempel kan jeg nævne Indien, hvor vi sammen med vores indiske partner Tata Advanced Systems Ltd. er valgt som leverandør af radarsystemer til flåden. Vi ser også, at Europa og USA fortsat øger investeringerne i forsvarsmateriel, en udvikling, der fortsætter de kommende år, siger Termas administrerende direktør Jens Maaløe og fortsætter:

- Vi udbygger løbende vores internationale salgsorganisation. Det er afgørende for vores forretningsmuligheder, at vi er repræsenteret i de lande og regioner, hvor væksten er. I det år, vi netop har afsluttet, er salget til internationale kunder øget og udgør nu 92 procent af vores omsætning.

Senest har Terma åbnet kontor i Bruxelles for at være tæt på de politiske beslutningsprocesser i EU og NATO.

Resultatet af flere tiltag
Terma omsatte for 1.486 millioner kroner. Det svarer – for andet år i træk – til en vækst på 14 procent. Resultat før skat blev 85 millioner kroner, 14 millioner kroner mere end i 2014/15. Det tilfredsstillende resultat afspejler den øgede aktivitet kombineret med målrettet effektivisering af interne processer.

Flyelektronik og strukturdele til fly udgør 49 procent af Termas omsætning, radarsystemer, flådesystemer og kommando- og kontrolsystemer udgør 34 procent , rumfart 10 procent , mens serviceforretningen tegner sig for 7 procent .

Terma har i løbet af året øget medarbejderstaben med godt 40 og beskæftigede ved udgangen af regnskabsåret 1.189 fuldtidsmedarbejdere.

Gyldent kampflyvalg
- Med den danske regerings anbefaling af F-35 som nyt kampfly ser vi frem til en definitiv afklaring på dette område, som har så stor betydning for Terma og i særdeleshed for vores fabrik i Grenaa. Vi har været leverandør til F-35 i en årrække. Produktionen til flyet øges markant de kommende år, og vi har igangsat en omfattende udbygning af vores produktionskapacitet. Det er den anden store investering, vi gennemfører i Grenaa-fabrikken, som i dag er blandt de mest avancerede i Europa inden for produktion af flydele i kulfiber og kompositmaterialer, siger Jens Maaløe. Han forventer, at medarbejdertallet i Grenaa-afdelingen øges fra de nuværende godt 300 til omkring 500 i løbet af få år.

Termas radarløsning til overvågning af vindmølleparker har i år fået et gennembrud med flere kontrakter på det britiske marked. Myndighederne i flere lande er tilbageholdende med at tillade opførelse af vindmølleparker tæt på lufthavne, fordi fly kan ”gemme sig” og dermed udgøre en sikkerhedsrisiko.

Terma har fået de tyske luftfartsmyndigheders godkendelse af endnu en radarløsning, der kan styre de kraftigt lysende advarselslamper på store vindmøller, så lysene kun er tændt, når der er fly i nærheden. Lysene er til gene for naboer til store vindmøller. Der er en tilsvarende godkendelse på vej fra de amerikanske myndigheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14