23948sdkhjf

Forestående salg præger Topsil

Afskrivninger trækker kvartalsregnskabet fra siliciumproducenten, som er godt på vej til at afvikle sig selv, i rødt.
Siliciumproducenten, som netop har indgået en aftale om at sælge hovedaktiviteterne, holdt stort set niveauet i 1. kvartal 2016 med en omsætningen på 3,7 millioner kroner.

Af periodens resultat, -92,5 millioner kroner, kan -88 millioner kroner henføres til af- og nedskrivning af aktiverne i siliciumforretningen i overensstemmelse med forventningerne til salgsprisen af silicium-forretningen.

Fra ejer til lejer
Forudsat siliciumforretningen bliver
Topsils bestyrelse indgik den 20. maj en aftale om salg af siliciumforretningen til GlobalWafers for 320 millioner kroner.

Såfremt salget godkendes på den ekstraordinære generalforsamling den 17. juni 2016, vil ledelsen iværksætte en væsentlig tilpasning af den fortsættende forretning, som vil bestå af et dansk børsnoteret holdingselskab, hvis eneste aktivitet er det polske ejendomsselskab.
solgt, forventes en omsætning i niveauet 36 millioner kroner. Forventningerne forudsættes, at den polske siliciumforretning under det nye ejerskab fortsætter som lejer i hele 2016, og at de køber ”utilities” (brint, elektricitet, vand, osv.) af ejendomsselskabet på samme niveau som normalt.

Salget af siliciumforretningen antages endeligt gennemført i starten af 3. kvartal 2016. Umiddelbart herefter forventes der gennemført en væsentlig tilpasning af det danske børsnoterede holdingselskab.

For hele året forventes et driftsresultat (EBITDA) i niveauet -10 til -15 millioner kroner, idet driftsresultatet vil være negativt påvirket af restruktureringsomkostninger med cirka 11 millioner kroner.

Falder slaget skal der penge til
Bliver salget af siliciumforretningen ikke gennemført, må det forventes, at resultatet vil blive negativt påvirket af salgsbestræbelserne.

Det er endvidere bestyrelsens vurdering, at såfremt salget af siliciumforretningen ikke gennemføres, vil selskabet for at realisere sin strategi og skabe yderligere værdi for aktionærerne have behov for en betydelig kapitaltilførsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079