23948sdkhjf

- Slår det igennem, kan vi gå fra at være mindst til størst

Selvom underleverandørarbejde sluger 80 procent af kapaciteten hos Knop Elektronik, har det aldrig været kernen i firmaet.
For et lille elektronikfirma som Knop Elektronik, hvis egne produkter er målrettet pleje- og sundhedssektoren, er udvikling centralt. Dels er det nødvendigt for at følge med, dels er det ganske enkelt det, som bærer forretningen og er spændende at arbejde med. Derfor sender direktør og ejer Jan Knop omkring 20 procent af omsætningen tilbage i udviklingen, og det har han gjort det seneste årti.

Men hvor egenproduktionen er det interessante, udgør feltet pudsigt nok blot to tiendedele af alt det, der ryger gennem produktionsapparatet på Fabriksvej i Struer. De resterende 80 procent af kapaciteten på maskinerne lægger underleverandøropgaver som fx montage beslag på.

- Jeg har aldrig gået hårdt efter at være
Går benhårdt efter EU-midler
Fremover kan der komme endnu flere ressourcer til udviklingsarbejdet, for Jan Knop har fået øjnene op for en ny finansieringskilde.

- Vi er ved at sætte mere fart på det. Jeg har altid selv betalt egen udvikling, men sidste år fik vi EU-støtte til et projekt. Det vil jeg nu gå videre med! Det vil kunne sætte endnu mere skub i udviklingen. Så kan der komme lidt mere på bundlinjen, siger Jan Knop til Electronic Supply.

Han bruger pt megen af sin tid på at besøge konsulenthus og andre, der kan hjælpe med at finde midler til projektet og felter, Knop Elektronik arbejder med.
underleverandør. Det er for presset et marked, siger Jan Knop og forklarer, at det er historisk betinget.

Da han i 1994 skiftede fra leaded montage til overflademonterede komponenter på firmaets medico hjælpemidler, var markedet begrænset og styktallet ligeså. Størrelsen betød også, at andre EMSere ikke ville stå for produktionen. I stedet købte Knop Elektronik så egne maskiner, hvor overskydende kapacitet blev solgt til lokale virksomheder. Den dag i dag holder mange af de oprindelige kunder ved.

Stor produktion er ikke et mål i sig selv
Selvom Jan Knop bevidst holder underleverandørproduktionen nede - avancen ved at øge produktionen er ganske enkelt for lille til at være interessant, lyder ræsonnementet - vil han dog gerne rykke på firmaets egenudviklede produkter.

- Det kan ikke være et mål i sig selv at have en stor omsætning uden en fornuftig dækning. Til gengæld vil jeg gerne øge salget, for der er stor dækning på de systemet, som vi sælger, og så er produktion et nødvendigt onde, forklarer Jan Knop.

Eksempelvis kan et panel med Knop Elektroniks egne produkter blive solgt for titusindvis af kroner, hvorimod en printplade lavet for en kunde er nede i få hundrede kroner.

Den mindste kan blive den største
Nyeste skud på stammen af egenudviklede produkter, en platform der binder flere forskellige produkter sammen, har været tre år undervejs. Forventningerne er store, for det nye system rummer potentialet til at øge salget i en sådan grad, at det hele kan blive vendt på hovedet for Knop Elektronik.

- Slår vi igennem med det her – hvis kommunerne og regionerne kan se en besparelse i at bruge vores system – kan vi gå fra at være mindst til at være størst på få år!, siger Jan Knop om det nye produkt.

Systemet udstyrer personale og klienter på en institution med et ”tag”, der kobles sammen med et kaldesystem. Systemet ved så hele tiden, hvor de forskellige folk er. Hermed kan de samlede ressourcer i en institution udnyttes bedst muligt. Eksempelvis vil systemet tilkalde personale, der er tættest på hvor hjælp er påkrævet, frem for at tilkalde en medarbejder, som ganske vist er tilknyttet den givne afdeling, men som er langt væk eller i gang med andre opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079