23948sdkhjf

Win med bonus på

Klumme: At få talt om alt det der fluffy, vi ikke taler om i hverdagen, viste sig at være noget af en øjenåbner.
På et tidspunkt coachede jeg en ung ingeniør, Mads, det hedder han ikke i virkeligheden. Det var første gang Mads blev coachet. Det skete i forbindelse med en opgave jeg havde i en virksomhed. Mads var nysgerrig og som den dygtige ingeniør også meget skeptisk. På spørgsmålet om hvad er coaching, fik jeg rodet mig ud i en længere forklaring og jeg kunne se, at hans hjerne arbejdede på højtryk, for at få mening i det jeg sagde. ” Nå, det er alt det der fluffy, vi ikke får sat ord på i dagligdagen ”, sagde Mads.

Så enkelt og hurtigt kunne det siges. Det var vores udgangspunkt for at starte op.

Jeg har fået lov til at dele Mads indsigter med dig. Måske du kan genkende det fra dig selv, måske kan du bruge det og måske vil det give dig indsigt i, hvad der kan ske når du ved at være nysgerrig, åben og modig kigger indad og finder din egen virkelighed.

Mads er velfungerende og trives godt privat og på arbejdspladsen. Hvis coaching ikke havde været et tilbud, havde Mads ikke selv søgt en coach. Der skal helst ske noget hele tiden og det gør ham glad at være aktiv på arbejdspladen, i frivillige organisationer, med kollegerne, kæresten, vennerne og familien. Mads siger gerne ja tak til mange forskellige opgaver, når de dukker op. Det er ikke altid, han synes det er spændende opgaver, men han ved, at han er god til at lave dem. Måske andre også kan lave dem, men han ved, at når han laver dem, så bliver de lavet hurtigt og ordentligt.

Når Mads kommer hjem, laver han en liste over alle de ting, han skal nå. Det går fint, når kæresten er hjemme, eller han har aftaler med andre. Mads når alt på listen.

Det undrer Mads, at når han en sjælden gang er alene, så sker der ikke noget. Han laver listerne, men det er som om, at han ikke kan tage sig sammen. Det er dybt frustrerende for Mads, som laver overspringshandlinger og sent på aftenen finder sig selv liggende på sofaen foran en eller anden Disney tegnefilm.

Det går op for Mads, at mange af de opgaver han siger ja tak til tager tiden fra de oplevelser han holder af. Mads kommer frem til og træner, at når han fortæller, at han har en tendens til at sig ja tak til for meget, betyder det at han lukker ned for at gøre det, som han allerhelst vil, så tilbyder andre straks deres hjælp. Ved at vise sin sårbarhed vinder Mads sympati og får frigivet tid. Den overraskende bonus for alle partere er, at der opstår et stærkt fællesskab med gensidig tillid fordi Mads anerkender, at andre også kan løse en given opgave.

Det næste Mads finder frem til, når han er alene er, at han ubevidst endelig kan tillade sig, at være træt. Det lyder simpelt, men det var det ikke. Når Mads er sammen med andre er han oppe i hovedet, hvor der konstant er fuld aktivitet. Når han er alene uden krav til aktivitet er Mads i sin krop, den er træt og kræver hvile, hvilket er sundt.

Det var en øjenåbner for Mads, at finde ud af, hvor meget han lukker ned for sin krop.

Mads er så sej og har nu fået en daglig meditationspraksis, der hjælpe ham med at forbinde hoved og krop. Når han kommer hjem fra arbejde, sætter han sig på et tæppe og sidder i 5 minutter. Trækker vejret, samler sig, mærker hoved og krop. På den måde mærker Mads efter hvad han har brug for.

Jeg er så glad for at have haft mulighed for at coache Mads, som nok er den mest fordomsfri person, jeg har haft i et coachingforløb. Trods skepsis mødte Mads samtlige af mine spørgsmål åbent, nysgerrigt og modigt. Ikke nok med at det blev Win for Mads der var også Bonus til hans omgangskreds.

Lene Fischermann udvikler teams gennem teamcoaching, coaching, workshops og foredrag. Hun har en ledelsesmæssigbaggrund fra salg og marketing i B2B virksomheder, og er uddannet som certificeret NLP Practioner Master samt certificeret Mindjuice Master coach i teamcoaching, kraftfuld kommunikation og i Enneagrammet, uddannet konfliktcoach og mægler samt Mindfulness Practioner. tuning8people.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109