23948sdkhjf

GPV automatiserer

GPV International automatiserer bearbejdningscenter og Lang prægestation med en Bila RoboPower.
GPV International ønskede at automatisere manuelle håndteringer foran et DMG bearbejdningscenter med det formål at få fremstillingsprisen ned og få flere spindeltimer i døgnet. For at løse denne opgave investerede virksomheden i en Bila RoboPower T850.

GPV havde et stort ønske om at udnytte de eksisterende maskiner i langt større grad, end der har været mulighed for ved manuel betjening. Der kan nu med Bila RoboPower køres flere timers ubemandet produktion i hverdagen, end man turde håbe på, og i enkelte weekender køres helt op til 40 timers spindeltimer uden uddannet mandskab til stede. Herved skaber løsningen mere kapacitet på eksisterende maskine og dermed lavere enhedsomkostninger. GPV’s production and purchasing manager, Anders Andersen, udtaler:

- Investeringen i Bila RoboPower har allerede skabt synlige resultater på bundlinjen. Vi er blevet langt mere konkurrencedygtige, og vi kan derfor byde ind på opgaver, hvor vi ikke tidligere har kunnet begå os.

I projektet blev der udarbejdet en business case, som viste 20 timers ekstra produktion i ugen og en Return of Investment på cirka to år. Reelt er det dog gået bedre, hvilket også skyldes øget fokus på planlægning fra GPV’s side. Derfor er ROI’en nu under to år.

- Bila RoboPower er den første robotløsning, vi har implementeret i vores produktion. Samarbejdet med Bila forløb rigtig godt, og vi er meget tilfredse med løsningen. Vi har fået øjnene op for de muligheder, der ligger heri, og det er helt klart den vej, vi skal gå i fremtiden, slutter Anders Andersen.

Sammen med GPV arbejder BILA nu på at implementere en tilsvarende løsning på GPV’s fabrik i Bangkok.

Automatiseret Lang prægestation
Tidligere blev bearbejdningscentret serviceret manuelt af en maskinoperatør, som først prægede emnerne i en Lang prægestation for derefter at placere dem manuelt i en skruestik i bearbejdningscentret.

I dag placeres emnerne på et ladebord i robotcellen. Herefter hentes emnerne med robotten og placeres i prægestationen fra Lang, som er monteret på robotcellen og styres af robotten. Emnerne præges, hvorefter robotten flytter emnet ind i et pneumatisk Schunk skruestik i bearbejdningscentret. Når emnet er færdigbearbejdet, henter robotten emnet i bearbejdningscentret, og placerer det tilbage på ladebordet.

Foruden automatiseringen af manuel håndtering ind og ud af bearbejdningscentret, sparer det også manuelt arbejde omkring håndteringen af emner i prægestationen fra Lang, og man kan hér nøjes med en enkelt skruestik. På ladebordet kan emnerne stakkes. Hos GPV har man ofte 80 emner på bordet af gangen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109