23948sdkhjf

Sveriges svar på PH-lampen giver arbejde i Odense

Produktionen af klassiske lamper sikrer fynske Holbech Lys flere opgaver.
Gamle lamper giver Holbech Lys nye ordrer - igen.

Belysningsfirmaet i Odense fremstiller allerede de to lampeklassikere Gino og Soul. Nu har firmaet så også fået rettighederne til at genoptage produktionen af lamperne Fata Morgana og Ellipsis i en udgave med LED som lyskilde. Begge lamper er designet af Arne Nilsson og blev oprindeligt produceret af Jakobsson i Sverige.

- Fata Morgana er Sveriges svar på PH-lampen, forklarer Lars Holbech Tømmerup, indehaver af Holbech Lys, til Electronic Supply.

Uden at vide det kender mange Fata Morgana fra Nyhederne på TV2, da den er en del af indretningen på Kvægtorvet i Odense. Derudover er den brugt i kirker, indkøbscentre, hospitaler, lufthavne og lignende. Holbech Lys har således fremstillet LED-opdaterede udgaver af lampen til Odense Domkirke samt Give Hospital.

- Den har givet os meget - også ekstraopgaver - i kirker og til virksomheder med store indgangspartier. Vi er faktisk ved at producere en stor ordre nu, siger Lars Holbech Tømmerup.

Glæden ved det klassiske design
Ud over at det giver ekstra arbejde, glæder Lars Holbech Tømmerup sig også over at have fingrene i de klassiske produkter:

- Jeg syntes, det er spændende at arbejde med designs, der er lavet for mange år siden og stadig holder. Det passer godt til os. Vi vil være en lille producent, der laver gode produkter med fint design, og som er velegnet til LED, siger han.

Samme tilgang til design og produktion ligger til grund for, at belysningsdirektøren gerne arbejder sammen med arkitekter, der vil sætte deres eget præg på en bygning med en specialdesignet lampe, eller udvikle for andre firmaer.

- Der er mange gode ordrer i kassen fra arkitekter og lignende. Og de samme kunder kommer igen og igen – det må der være en grund til, konstaterer Lars Holbech Tømmerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062