23948sdkhjf

250 ingeniører bevarer jobbet

Intel lukker alligevel ikke sin nordjyske afdeling.
Intel lukker alligevel ikke sin nordjyske afdeling - 250 ingeniører bevarer sandsynligvis jobbet. Det fortæller flere uafhængige kilder til Nordjyske.

De ansatte hos Intel i Aalborg blev torsdag orienteret om, at de alligevel bevarer deres arbejdsplads.

Per Hartmann Christensen, der er chef for Intel Mobile Communication Denmark, har ingen kommentarer og henviser til Intels kommunikationsafdeling i Stockholm, som aldrig har villet udtale sig om den tidligere besluttet lukning i Aalborg.

Det sker heller ikke nu.

- Jeg beklager, men jeg kan ikke give dig mere information om specifikke produktionssteder lige nu, og vi vurderer fortsat vores planer for Europa, skriver nordisk kommunikationschef Camilla Tornblom fra Intel i en e-mail til NORDJYSKE.

Det vides derfor for eksempel ikke, om det er alle de 250 Intel-ansatte i Nordjylland, der bevarer deres job, eller om der skal ske nedskæringer i antallet af ansatte.

- Det er glædeligt for vores medlemmer, at Intel har ændret sin beslutning om at lukke i Aalborg. Mon ikke virksomheden har fundet ud, at den ville miste uerstattelig viden fra nogle højtspecialiserede ingeniører, hvis lukningen blev gennemført, siger Juliane Marie Neiiendam, der er formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen (IDA).

Udvikler mobilsoftware
Der arbejder 250 ingeniører hos Intel i Aalborg.

De beskæftiger sig med at udvikle mobilsoftware og er Intels eneste afdeling i Danmark.

Afdelingen var oprindelig en del af den tyske virksomhed Infineon, som Intel opkøbte.

En del af global nedskæring
Den tidligere beslutning om at lukke afdelingen i Aalborg var en del af en nedskæring på omkring 12.000 ansatte kloden over, som koncernen bebudede i slutningen af april.

Det svarer til omkring hver 10. ansat i det amerikansk-ejede selskab, der har afdelinger i mere end 60 lande.

Nedskæringen blev besluttet på trods af et overskud hos Intel på netto to milliarder dollars i 1. kvartal i år og blev begrundet med behovet for en strategiomlægning.

Intels hovedmarked, chips til traditionelle pc’er, svinder ind, og virksomheden har ikke fået tilstrækkeligt fat på det mobile marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11