23948sdkhjf

GomSpace i sit hidtil mest betydningsfulde projekt

Satellitproducenten sender nano satellitter i kredsløb om Ækvator og etablerer et nyt selskab.
GomSpace har fået tilsagn om en investering på 4 millioner dollars (26 millioner kroner) fra Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU). Pengene går til det fælles projekt GSS (Global Satellite Service).

- Det her er det mest betydningsfulde projekt, vi til dato har sikret os. Vi er meget glade for denne finansieringsbekræftelse fra IFU. Det vil få en markant betydning for vores teknologiudvikling og forretning i de kommende år, udtaler Niels Buus, administrerende direktør i GomSpace.

Etablerer også et nyt selskab
GSS starter i 3. kvartal 2016 og omfatter adskillige nano satellitter, der skal sendes i kredsløb om Ækvator. Satellitterne, der skal fremstilles i Aalborg, vil medbring udstyr til overvågning af luft- og skibstrafik i et bælte på 22 grader nord og syd for Ækvator. Satellitterne ventes at blive sendt i kredskøb i 1. kvartal 2018.

Sammen med GSS-projektet vil der blive etableret et data- og serviceselskab, som vil være ejet af GomSpace, IFU og andre, endnu ikke offentliggjorte partnere. GomSpace vil eje 48 procent af aktierne. Selskabet skal levere en række hidtil usete services fra satellitterne til kunder i det ækvatoriale bælte.

- Sidste uge annoncerede vi en kontrakt med det danske forsvar om levering af deres første satellit til overvågning i Arktis. Dette projekt er endnu et stort skridt for GomSpace samt et bevis på, at de kommercielle muligheder for nano satellitter er ved at folde sig ud, lyder det fra Niels Buus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047