23948sdkhjf

Ambu i 100 millioners opkøb

Medicoproducenten køber israelsk virksomhed.
Ambu har underskrevet en betinget aftale om køb af det israelske firma ETView Medical. Prisen er 16 millioner dollars (105 millioner kroner) på gældsfri basis.

- Vi har i dag skrevet under på en købsaftale, der vil øge vores relevans på hospitalerne, hvilket er helt i tråd med vores forretningsstrategi, siger Ambus administrerende direktør, Lars Marcher.

ETView ejer og producerer luftvejs-tuber med indbygget kamera til engangsbrug. Firmaet blev grundlagt i 2004, har hovedkontor i Misgav i Israel og har i dag 16 medarbejdere. Sidste år var nettoomsætningen på 2,1 millioner dollars (13 millioner kroner).

Produkterne fra ETView bliver brugt af de samme kunder, som Ambu aScope er relevant for, og dermed vil Ambu ifølge eget udsagn kunne sætte yderligere fart på konverteringen fra flergangs- til engangs-udstyr inden for pulmonær endoskopi.

Købet er betinget af godkendelse fra aktionærerne i Israel og forventes gennemført i løbet af 4. kvartal af Ambus indeværende finansår. Transaktionen vil påvirke Ambus nuværende finansielle forventninger minimalt.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078