23948sdkhjf

Nordsjællandsk firma indgår aftale med koreansk gigant

Dansk brændselscelleproducent og en af verdens største importører af naturgas går sammen om at udvikle og kommercialisere brændselsceller.
Danish Power Systems (DPS) og Korea Gas Corporation (KOGAS) har indgået en aftale om brændselscelleudvikling.

- Der skal samarbejdes om forskning og udvikling, og så skal der demonstreres bændselscellesystemer med både vores og koreansk teknologi, oplyser administrerende direktør Hans Aage Hjuler fra Danish Power System til Electronic Supply.

- Jeg er rigtig glad for at denne aftale med KOGAS er kommet i stand. Vi har haft et meget frugtbart samarbejde med Korea de seneste år, blandt andet indgik vi tilbage i 2012 et samarbejde med den koreanske cleantech-virksomhed IoneerCell. Aftalen med KOGAS ser vi som en yderligere udbygning af dette samarbejde, og den passer meget fint med vores intention om at få kommercialiseret teknologien og produktionen af brændselsceller hen mod en egentlig masseproduktion. Vi er ikke i mål endnu, men vi nærmer os med hastige skridt, fortæller Hans Aage Hjuler endvidere.

Hvad angår kommercialisering er der ifølge Hans Aage Hjuler ikke indgået nogen nærmere aftale endnu.

Samspil mellem dansk og koreansk ekspertise
Danske DPS, som har til huse i Kvistgård i Nordsjælland, er eksperter i fremstilling af enkeltceller til brændselsceller, som er nøglekomponenten ved konstruktion af brændselscellesystemer, der laver elektricitet og varme fra naturgas med høj effektivitet. KOGAS, som er blandt verdens største importører af naturgas, er eksperter i teknologier til produktion af brint (hydrogen) fra naturgas. Sammen vil de to nu skabe produkter, der kan bidrage til en bæredygtig udvikling både i Danmark, Korea og internationalt.

Aftalen blev indgået i forbindelse med det netop overståede Global Green Growth Forum (3GF) topmøde i København. 3GF blev stiftet i 2011 af den danske, sydkoreanske og mexicanske regering og er senere blevet udvidet med adskillige andre lande, blandt andet Kina. 3GF’s formål er at støtte virksomheder og institutioner i medlemslandene til at samarbejde om at fremme såvel bæredygtig udvikling og vækst som at reducere udledningen af drivhusgasser.

Ved 3GF-mødet underskrev KOGAS også en tilsvarende aftale med Danmarks Tekniske Universitet (DTU Energi). DPS og DTU har samarbejdet i mange år om udvikling af teknologi til brændselsceller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11