23948sdkhjf

Hvem tager du på ferie med

KLUMME: Jo mere indsigt vi har i hinanden som rejsefæller, jo større er sandsynligheden for, at vi får en god rejse sammen.
Sommerferien er lige om hjørnet og jeg glæder mig som et lille barn til at slippe hverdagen og puste ud i vores nye hus. Min familie og jeg har været på en længere rejse, hvor vi for 1,5 år siden besluttede os for at bygge nyt og sælge det gamle hus.

Det har været en rejse på godt og ondt, hvor vi undervejs har skulle tage en hel masse praktiske beslutninger både i forhold til køb, salg, flytninger og de virkelige opslidende, når byggeriet ikke lige skred frem som vi forventede.

Undervejs har vi som familie med to store piger boet i to sommerhuse. Stort set alle vores ting var opmagasineret i de første tre måneder indtil vi flyttede til det næste lille sommerhus. Her hentede vi det mest nødvendige, for det var et ikke møbleret sommerhus. Det var en glædelig lettelse at finde ud af, hvor lidt vi havde brug for og hvordan vi som familie kom tættere på hinanden. Vi havde taget en fælles beslutning om at indrette os og tage hensyn til hver enkelt på 65 kvadratmeter.

På forhånd havde vi aftalt spilleregler og indstillingen var, at vi skulle ud på eventyr, at det ville blive den bedste oplevelse sammen som familie og at der var en løsning på alt.

I det første sommerhus gik pigerne fra hver deres værelser til at dele en dobbeltseng. I det næste blev de opgraderet til hver deres værelse, hvor der lige var plads til en seng. Med værelser klods op af hinanden og et badeværelse, hvor vi i bogstaveligste forstand grinende kæmpede om pladserne begyndte nedtællingen til eget værelse så småt at indtræde jo tættere vi kom på indflytningsdato.

Den første nat i det nye hus turde ingen store piger lukke deres døre. De følte, at vi fysisk var alt for langt fra hinanden. Først efter en uge med åbne døre blev de lukkede og i dag er vi igen en hel almindelig familie med hver vores afdeling.

Derfor bliver det dejligt, at indstille al rejseaktivitet, blive hjemme og nyde uden planlægning, beslutninger eller bruge tid på at pakke ned eller ud.

Hvad med dig, hvor skal du hen i år og ved du hvem du rejser med? Jo mere indsigt vi har i hinanden som rejsefæller og ved hvordan vi med vores indstilling dræner eller fylder hinanden op, jo større er sandsynligheden for, at vi får en god rejse sammen.

Jeg har sammen med min familie været på utallige rejser, hvor vi var mere døde end levende, når vi kom hjem. Vi havde mere brug for ferie end da vi gik på ferie.

Jeg er den i min familie, som er den mest udadvendte. Det betyder, at der generelt, skal ske noget hele tiden fra vi slår øjnene op tidligt om morgenen til vi dejser om total bevidstløse.

Jeg er den type, som ikke vil gå glip af noget. Tænk nu hvis der var en unik seværdighed lige om hjørnet og vi overså den, nu hvor vi er taget så langt.

Jeg er også dybt grådig og elsker at smage på alt det nye. Det bliver til mange konditorier og café besøg, hvor jeg altid overdriver hvor mange kager vi kan indtage, som så enten bliver smidt ud eller spist alligevel, så vi knap kan trække vejret.

Nå ja, så elsker jeg at møde nye mennesker, være impulsiv og få en masse gode idéer til hvad vi også kan lave.

For nogle år siden efter fire dage hvor pigerne total udmattede nægtede at stå op og jeg sad klar med guidebogen til nye eventyrer, fantaserede om London, Barcelona og Paris selvom vi var i New York og min mand sagde, om vi ikke bare skulle være lige her, hvor vi var, gik det op for mig hvor forskellige vi var som typer og hvordan jeg drænede min familie, fanget i den overbevisning, at de var dovne, uengagerede og ingenting gad.

Jeg ved godt, at sådan er det selvfølgelig ikke hos dig. I sørger for at indrette jer med rummelighed og plads til hver enkelt. Allerede inden I tager af sted, har I aftalt spilleregler især, hvis I er mange familier eller venner, som rejser sammen.

Jeg vil slutte af med at ønske dig en rigtig dejlig ferie og samtidig vil jeg gerne takke dig for, at du læser med på mine klummer.

Aller bedste sommer hilsner Lene Fischermann

Lene Fischermann udvikler teams gennem teamcoaching, coaching, workshops og foredrag. Hun har en ledelsesmæssigbaggrund fra salg og marketing i B2B virksomheder, og er uddannet som certificeret NLP Practioner Master samt certificeret Mindjuice Master coach i teamcoaching, kraftfuld kommunikation og i Enneagrammet, uddannet konfliktcoach og mægler samt Mindfulness Practioner. tuning8people.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062