23948sdkhjf

Surroundsystemer går som varmt brød

Onlineforhandleren HiFi-freaks.dk oplever lige nu en stigende interesse for HiFi surroundsystemer i den dyre ende
En skudsalve fra højre eller et åndedrag i nakken. Den intense og gode lydoplevelse er vigtig, når danskerne shopper lyd til hjemmebiografen. Det oplever direktør hos HiFi-freaks.dk, Daniel Nielsen, der fortæller, at kundernes interesse for surroundsystemer af god kvalitet er stigende.

– Generelt er vores kunder begyndt at bruge flere penge på surround. De er gået væk fra plasticanlæg og vil have noget bedre. De vil have surround, hvor lyden opleves i 3D. Hvor den kommer fra oven og høres i hele rummet. Hvor du kan høre helikopterne, der flyver hen over hovedet på dig. Hvor det regner lige ned i masken på dig. I forhold til for bare fem år siden, bruger surroundkøbere i gennemsnit 5.000 kroner mere i dag, fortæller han.

Det skal være voldsomt

HiFi-freaks.dk, der importerer HiFi-udstyr i alle prisklasser, sælger mange højtalere til 30-40 tusind kroner. Ifølge Daniel Nielsen er der en stor skare danske ”HiFi-freaks”, der går meget op i deres surroundudstyr.

Én af dem er Jesper Strecker, der har udstyr for cirka 350.000 kroner. I sin lejlighed i København har han indrettet en dedikeret hjemmebiograf med projektor og et 110 tommers lærred, 12-tommers subwoofere, forstærkere og et surround-system med elleve højtalere. For ham er det vigtigt, at man med et surround-anlæg kan mærke musikken:

– Det skal være stort og voldsomt. Man er nærmest fysisk træt efter at have set en film, ligesom i biografen. Det, der gør det fedt, er at man lever sig ind i filmen på en helt anden måde. Man sætter sig simpelthen ind i en kuppel, og så er man der i halvanden time, siger lydentusiasten.

Jesper Strecker er væk i filmens verden omkring tre gange om ugen, men han kan også godt lide at gå og nørde med sit udstyr. Han eksperimenterer med, hvordan lyden reagerer i rummet og leger med akustikpaneler, lyddæmperpaneler og bass traps, der absorberer uønsket bas. Den store interesse for HiFi begyndte for alvor for ti år siden:

– Der åbnede en ny HiFibutik inde på Vesterbrogade, som havde en masse åbningstilbud. I butikken havde de sat højtalere op, og jeg havde aldrig hørt noget så fedt før. Så købte jeg min første surround-forstærker og fem højtalere og en subwoofer, siger han, og fortsætter:

– Jeg er interesseret i at få det ypperste. Jeg tror hele tiden, at jeg har det bedste, men så hører jeg noget et andet sted. Jeg bliver ved, til det sidder i skabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078