23948sdkhjf

Ny B&O topchef: Asiater er meget mere top-down

Det er typisk dansk at udfordre og stille spørgsmål til sin chef. Det ved B&Os nye topchef Henrik Clausen, der har tilbragt de seneste år i Asien
53-årige Henrik Clausen tiltrådte for nylig som ny direktør i Bang & Olufsen. Men udsigten over Limfjorden ved hovedkontoret i Struer er markant anderledes fra Henrik Clausens hverdag de seneste seks år. Det skriver dr.dk.

Som direktør i Telenors malaysiske mobilselskab Digi og siden som koncerndirektør for Telenors digital- og strategidivision har han haft Kuala Lumpurs og Bangkoks skyline som udsigt.

- Kulturen i Asien er meget mere top-down, siger han til DR, og beskriver kontrasten til arbejdskulturen Danmark, hvor det er mere almindeligt at udfordre og konfrontere sin leder i stedet for lydigt at udføre sin ordre uden at stille spørgsmål.

Og netop på det punkt kunne han mærke sine danske rødder, hvor man behandler rengøringsassistenter med samme alvor og respekt som dem med stjerner på skulderen.

Christian Thrane, der arbejdede tæt sammen med Henrik Clausen hos Digi i Malaysia beskriver Henrik Clausen som typen, der går ligeså helhjertet ind i en diskussion om chaufførenes arbejdsvilkår som vigtige drøftelser af virksomhedshedens netværksstrategi.

Bang & Olufsen har haft nogle svære år. De seneste tre år med underskud på trecifrede millionbeløb, og i april 2016 var en kinesisk rigmand få skridt fra at købe sig til ejerskabet af det danske nationalklenodie.

Ifølge Niels Lunde, erhvervskommentator og chefredaktør på Dagbladet Børsen er det et meget krævende job, som Henrik Clausen er rejst hjem til.

- Henrik Clausen skal ikke ind og lave en ny strategi, men han skal føre den eksisterende ud i livet, og han skal føre bevis for, at B&O har en fremtid som selvstændig virksomhed, siger Niels Lunde til DR.

Kilde: dr.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125