23948sdkhjf

Kender du typen

Klumme: I starten er alt nyt og spændende, når man skifter job, realiserer drømmen om at blive selvstændige eller skifter ægtefællen ud. Men så løber rigtig mange ind i de samme udfordringer.
Sommerferien er så småt ved at være slut. For nogen betyder det tilbage på job og ind i hamsterhjulet. Ifølge en meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk overvejer hver tredje af os over 18 år i og efter sommerferien seriøst at lave drastiske ændringer i vores liv. Besøgstallene stiger kraftigt på jobindex i august. Det samme gør skilsmissesagerne.

Mange af os tror, at når vi får et nyt job, realiserer drømmen om at blive selvstændige, skifter kæresten, manden eller konen ud, så får vi det lykkelige, meningsfyldte og indholdsrige liv.

Det paradoksale er, at rigtig mange af os løber ind i de samme udfordringer. Måske ikke lige med det samme, hvor alt er nyt og spændende, men på sigt finder vi os selv i nøjagtige samme situation igen. Konstant er vi på jagt i de fysiske omgivelser. Vi bevæger os længere og længere væk fra at kigge ind i os selv og andre. Vi går glip af muligheden for at udforske, hvorfor vi er så forskellige og hvordan vi med vores forskelligheder kan berige hinandens liv og få indsigt i, hvorfor alle ikke bare er som mig.

Enneagrammet styrker samarbejdet i teams og grupper
Enneagrammet beskriver ni forskellige typer. Det interessante er, at du er langt mere end en type. Når du åbner op for Enneagrammets visdom, åbner du op for din personlige boks. På den måde kan du frit kigge ud og ind til ni unikke typer. Med hver deres forskelligheder giver de dig adgang til nye indsigter i deres virkelighed og forskellige adfærdsmønstrer.

Kunne du tænke dig, at være en del af et team eller en gruppe, hvor I kendte hinanden så godt, at I, i stedet for at lade jeres forskellige adfærd skabe misforståelser, konflikter og udfordringer kunne drage nytte af hinandens forskelligheder?

Alle vores handlinger bunder i, at vi hver især sidder fast i en overlevelsesstrategi, som vi uden at være bevidste om, bruger automatisk for at opnå det vi ønsker. Når du åbner din boks og kigger ud, får du indsigt i, at der er langt flere tangenter at spille på.

De assertive
Du finder ud af, at frem for at sætte farten op, vil der være fordele ved, at du sænker farten og giver plads til andre. Du føler ikke længere, at du kan og skal klare alting selv. Du finder værdi i at læne dig op ad andre.

De tilbagetrukne
I stedet for at trække dig tilbage, åbner du op og fortæller, at du er på vej væk, fordi du føler dig udenfor. Teamet lytter til dig og inviterer dig ind igen. Du er ikke alene.

De pligtopfyldende
Når du er skeptisk overfor nye tiltag. Med din indsigt ved du, at det ikke tilfører værdi. I stedet for at brokke dig, vælger du med respekt for andre, at argumenterer for dine synspunkter. Du finder ud af, at teamet lytter og ser dig som en betydningsfuld medspiller, om du får ret eller ej. Du er god nok, som du er.

Kan du genkende dig selv i en af grupperne?

Hvis du synes det er skræmmende, at være blevet gennemskuet, så er du på rette vej med at finde ind til dig selv. Min anbefaling er, at du starter med at accepterer, hvordan du reagerer under pres. Anerkend dig selv for at have opdaget dit handlingsmønster. Når du har opdaget dit mønster, har du også mulighed for at udvikle og ændrer din adfærd.

I næste klumme går jeg dybere med hver enkelt type i Enneagrammet.

Lene Fischermann udvikler teams gennem teamcoaching, coaching, workshops og foredrag. Hun har en ledelsesmæssigbaggrund fra salg og marketing i B2B virksomheder, og er uddannet som certificeret NLP Practioner Master samt certificeret Mindjuice Master coach i teamcoaching, kraftfuld kommunikation og i Enneagrammet, uddannet konfliktcoach og mægler samt Mindfulness Practioner. tuning8people.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078