23948sdkhjf

Høregigant fortsætter sin fremmarch

Det går fortsat strygende for GN Store Nord, der vinder frem inden for både høreapparater og headsets.

GN Store Nord, der for blot få år siden var i krise, fortsatte sin genrejsning og fremgang i første halvår af 2016. Selskabet vokser både inden for høreapparater og headsets.

Det viser regnskabet for første halvår, der netop er offentliggjort via fondsbørsen.

- I et stærkt konkurrencepræget landskab fortsætter GN Hearing med at tage markedsandele, skriver Anders Hedegaard, direktør for høreapparats- divisionen GN Hearing i regnskabet.

- Det er resultatet af en kombination af en industriledende produktportfølje og stærk eksekvering af vores "commercial excellence" initiativer, tilføjer han.

Bedre til at klemme overskud ud af hver krone

Samlet kunne GN Store Nord notere sig en omsætning på 4345 millioner kroner. Resultatet før skat steg til 586 millioner.

Selskabets største division, GN Hearing, der i de seneste år via lanceringer af en stribe nye produkter og teknologier er vokset betydeligt, omsatte for 2,8 milliarder kroner i halvår. 

Samtidig blev man bedre til at klemme overskud ud af hver krone, og det gav et driftsresultat på 482 millioner kroner.

Regnskabet nævner det store marked for veteraner i USA, Europa og ikke mindst tocifret vækst i Kina og Indien som succeshistorier i halvåret.

Gik tilbage på mobilområdet

I divisionen for headsets var der lidt mere mudder i vandet. Omsætningen steg blot med små 100 millioner kroner til 1,5 milliarder i halvåret, og driftsoverskuddet faldt til 205 millioner kroner.

Headsets til selskaber og kontorer gik stadig frem, mens forretningen inden for headsets til mobiltelefoner faktisk blev mindre.

- For at sikre en favorabel udvikling i Mobile er der taget en række initiativer, blandt andet en repositionering af produktportefølen, skriver GN Store Nord.

Samlet fastholder GN Store Nord sine forventninger til hele året, der lyder på et resultat før skat på 1,5 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079