23948sdkhjf

Finanskrisen en fordel for SMV’er i elektronikbranchen

Små og mellemstore elektronikvirksomheder vil trods finanskrisen ikke skære ned på hverken produktion eller R&D. I stedet vil de satse på flere ansættelser og outsourcing af udviklingsopgaver.
Når krisen kradser, vil større virksomheder klare sig ved at holde igen med nyansættelser, men også ved at klare flere opgaver internt og dermed skære ned på outsourcing af opgaver og insourcing af eksterne konsulenter.

Mindre og mellemstore virksomheder vil til gengæld opjustere. Det viser en stikprøve-undersøgelse foretaget af kommunikationsbureauet Præcedens sammen med konsulenthuset Axcon. Blandt virksomheder med op til 100 ansatte, der har deltaget i undersøgelsen, er 29 % indstillede på nyansættelser. 32 % forventer at øge andelen af oursourcede udviklingsopgaver, som vil spare organisationen for faste lønninger.

Konsulenthuset Axcon, som har hjulpet med undersøgelsen, mener, at det tyder på, at finanskrisen kan blive en fordel for de ingeniører, der ønsker at fungere som frie agenter.

- Som udbydere af udviklingsekspertise kunne vi frygte, at den danske elektronikindustri ville holde igen på både outsourcing af udviklingsopgaver og insourcing af konsulenter. Men det ser ud til, at flere af især de mindre virksomheder kan se fordelen ved at udlicitere udviklingsopgaver frem for at skære ned på R&D, udtaler Rolf Østergaard, direktør og medejer af Axcon.

I følge Axcon vil både outsourcing og insourcing være en fordel for virksomhederne, fordi de variable omkostninger er nemmere at styre.

En positiv overraskelse
I lyset af finanskrisen er det en positiv overraskelse, hvis der - som tallene viser, er en målsætning om at øge eller bibeholde niveauet af både produktion og R&D. Det er også forståeligt, at det er de større virksomheder, som er mere afhængige af de internationale konjekturer, der er mere tilbøjelige til at trimme organisationen.

Mindre virksomheder kan bedre satse og agere mere fleksibelt på specifikke markeder. Samtidig kan udsigten til, at der bliver færre ingeniørjob i større virksomheder betyde, at de mindre virksomheder vil have bedre mulighed for at ansætte kvalificerede ingeniører.

Kilde: Axcon - http://www.axcon.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063