23948sdkhjf

Kohsel har skruet på alle knapper

Opturen fortsætter for den østjyske transformerproducent, der opruster ude og hjemme

- Resultatet er kommet af traditionelt, fast og hårdt arbejde med at passe kunderne. Vi er glade for, at det går godt for rigtig mange af vores kunder og for, at vi har været en del af de mange nye spændende projekter, der har været arbejdet med gennem året.

Sådan forklarer Kohsel Eletroniks administrerende direktør Henrik Sørensen firmaets gode resultater det seneste år. Og godt har det været i transformerproducenten med vækst i bruttofortjenesten på 12 procent til 34 mio. kr.

- Vi fokuserer på at få flere kunder ind i vores forretnig og har gjort det gennem flere år, tilføjer direktøren.

Flere ude og hjemme

Flere kunder vil transformerproducenten også hente i det nære udland. I Sverige blev Jesper Tornqvist ansat som fast sælger for to år siden. Samme manøvre har Kohsel foretaget i Finland, hvor Kari Immonen er engageret som seniorkonsulent.

- For at få det til at lykkes har vi også mandet op i Danmark, siger Henrik Sørensen.

Ganke vist begrænser bemandingen på hovedkontoret i Hørning sig til 20 medarbejdere, men det er med Henrik Sørensens ord 'styrehuset'.

I Hørning er der både kommet flere til hos ingeniørerne og til at håndtere logistik og indkøb.

Medregner man alle Kohsel Elektroniks grene i Danmark, Letland og Thailand er firmaet vokset fra 250 ansatte sidste år til nu over 300.

Farvel til 'Elektronik'?

Selvom der er sat mange skibe i søen det forgangne år, medgiver Henrik Sørensen, at der er endnu flere områder, man gerne vil tage fat i. Men alt med måde.

- Man skal ikke sætte mere over, end man kan røre. Det vi gør nu, er det, vi kan klare, siger direktøren.

Han løfter også sløret for, at et af de markeder, der kunne være spændende, er USA. For nuværende er der bare ikke ressourcer til at løfte opgaven.

Det kommende år byder derimod på et større arbejde med at gøre Kohsel Elektronik bedre kendt. Arbejdet bliver skudt i gang sammen med året 2017 med mere marketing o.l.

For at gøre det klarere, hvad firmaet i Hørning rent faktisk laver, er en forenkling af navnet også på tale. Ifølge Henrik Sørensen er der en pæn chance for, at Kohsel Elektronik bliver til det kortere Kohsel.

Kohsel Elektronik A/S
mio. kr. 2015/16 2014/15
Bruttofortjeneste 34,0 30,5 
Driftsresultat 23,3 21,4 
Resultat afordinære aktiviteter før skat  23,3 23,6 
Årets resultat  18,2 18,0 
Aktiver  57,7 52,0 
Egenkapital  36,4 32,2 
Regnskabsåret blev afsluttet 30.04.2016    
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078