23948sdkhjf

ETK EMS holder kadencen

Tocifret vækst hos den østjyske EMS-koncern, som ser ud til at fortsætte i samme stil

ETK EMS har igen præsteret et tocifret millionoverskud. Med 12,6 mio. kr. efter skat var 2015/16-resultatet endda 2 mio. kr. bedre end året før.

Parallelt med fremgangen på bundlinjen voksede omsætningen. 10 procent vækst lød forventningen, da 2015/16 blev skudt i gang, og det var ikke skudt helt ved siden af. For da regnskabsåret var omme, var omsætningen vokset med 11 procent.

En fint tilfreds Torben Drejer, COO og partner i ETK EMS, bekræfter, at fremgangen havde flere fædre. Dels var der stabil omsætning fra de eksisterende kunder på selskabets tre fabrikker i Skanderborg, Frederikssund og Rayong i Thailand. Dels kom der nye kunder til på alle tre fabrikker. Både fra nystartede virksomheder og fra veletablerede spillere, som har valgt at flytte forretningen over til ETK EMS.

Dette er også tilfædet i Asien, hvor stigende omkostninger i Kina ifølge Torben Drejer har gjort det attraktivt for en række kunder at vælge produktion på ETKs thailandske og nyligt udvidede fabrik til.

Godt begyndt og halvt fuldendt 
Her godt halvvejs i regnskabsåret 2016/17 er Torben Drejer også fortrøstningsfuld med hensyn til, at ETK EMS igen rammer 11 procents fremgang i omsætning og indtjening. Og det med god grund:

- Vi oplever mange nye kunder, der kommer ind med projekter. Blandt andet derfor har vi også gearet op for prototypeafdelingen i Thailand. Som EMSer er vi jo afhængige af et netværk af virksomheder, der sætter projekter i søen, og det er stigende, siger Torben Drejer og tilføjer:

- Jeg fornemmer, at dem, der tidligere har manglet adgang til midler, har fået lettere adgang til det. Særligt inden for elektronik og teknik. Det giver opgaver til ETK. Alt det praktiske med at sætte det i produktion med mere, de ikke har apparatet til, der lukker vi så hullet og deres supply chain. Det er vanvittigt positivt og godt for et firma som vores, at der er så meget positiv ånd i samfundet og optimisten til at prøve ting af.

ETK EMS Group ApS
mio. kr. 2015/16 2014/15
Bruttoresultat -12,0 -9,9 
Resultat før finansielle poster  -12,0 -9,9 
Resultat før skat  12,6 10,4 
Årets resultat  12,6 10,6 
Aktiviteter  112,5 99,5 
Egenkapital 51,9 40,0 
Regnskabsåret blev afsluttet 30.06.2016.    
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062