23948sdkhjf

Bosch investerer milliarder i solcelleproduktion

Bosch koncernen vil sammen med ersol Solar Energy AG i Arnstadt i Tyskland udvide produktionen af krystallinske solceller og moduler, og vil frem til 2012 investere ca. 530 mio. euro – små 4 mia. kr. - i projektet.
Denne investering understreger Bosch’ strategiske mål om at udvide aktiviteterne kraftigt inden for vedvarende energi i de kommende år.

Det indledende gravearbejde påbegyndes allerede i de kommende dage, og det er planen at opføre en stor produktionsenhed for krystallinske solceller, en modulproduktion, en ny administrationsbygning og en udvidelse af de allerede eksisterende forsknings– og udviklingsfaciliteter i Arnstadt.

Iht. de aktuelle planer vil der alt i alt skabes mere end 1.100 nye arbejdspladser ved denne investering. ersol Solar Energy AG beskæftiger allerede i dag ca. 1.200 medarbejdere i Erfurt og Arnstadt.

ersol Solar Energy AG vil hermed næsten tredoble sin nuværende produktionskapacitet inden for det krystallinske område til en nominel kapacitet på ca. 630 megawatt peak. I de første ni måneder af året er man allerede nået op på en omsætning på 214 mio. euro – dobbelt så meget som i samme periode sidste år, og den samlede omsætning for 2008 forventes på mere end 300 mio. euro. For 2009 forventes yderligere en stigning til en total omsætning på mere end 400 mio. euro.

Kilde: Bosch - http://www.bosch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078