23948sdkhjf

William Demants topchef stopper efter et kvart århundrede

Ledelsesrokade i William Demant Holdings direktion og bestyrelse

Koncernchef og administrerende direktør Niels Jacobsen har valgt at stoppe efter 25 år i William Demant Holdings direktion. Han bliver i stedet administrerende direktør i William Demant Invest.

Afløseren som koncernchef og administrerende direktør for William Demant Holding bliver Søren Nielsen, nuværende Chief Operating Officer og viceadministrerende direktør.

- Med Søren Nielsen som koncernchef får selskabet en stærk leder, der skal sikre William Demant Holdings fortsatte konkurrencekraft i en dynamisk branche. Han står for både forandringsparathed og kontinuitet og kan videreføre strategien, så selskabet fortsætter sin vækst. Med mange års indsigt i branchen, evnen til at se nye veje og flere kommercielle succeser i bagagen er Søren Nielsen den rette til at lede William Demant Holding, hvor han i øvrigt er meget respekteret som leder, siger nuværende formand for William Demant Holding, Lars Nørby Johansen, om valget af Søren Nielsen.

Søren Nielsen, som også fortsætter som administrerende direktør i datterselskabet Oticon, siger om sin nye rolle i William Demant Holding:

- Jeg er stolt og beæret over at få lov at stille mig i spidsen for en fantastisk virksomhed, som år efter år har leveret gode resultater - ikke mindst i 2016. Vi står på en enorm stærk platform, klar til at møde konkurrencen og den hastige udvikling i vores marked og sammen med vores kunder at levere de mest innovative og velfungerende produkter til slutbrugeren.

Ledelsesændringerne træder i kraft den 1. april 2017.

Direktionen vil fremadrettet bestå af Søren Nielsen og koncernfinansdirektør René Schneider med en øvrig ledelsesgruppe bestående af Arne Boye Nielsen (Diagnostik), Niels Wagner (Retail) og Svend Thomsen (Finans).

Bestyrelsesformand stopper også
William Demant Holdings bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen, vil på den forestående generalforsamling ikke søge genvalg. Han fortsætter dog sit virke i William Demant-gruppen, da bestyrelsen for Oticon Fonden har indstillet ham til posten som bestyrelsesformand. Her efterfølger han Niels Boserup, som ønsker at træde tilbage efter godt 10 år som formand for Oticon Fonden.

Som følge af ovennævnte ændringer ventes William Demant Holdings bestyrelse efter generalforsamlingen den 27. marts at konstituere sig med nuværende bestyrelsesmedlem Niels B. Christiansen som ny formand og Niels Jacobsen som næstformand. Oticon Fondens bestyrelse støtter disse forslag. De øvrige bestyrelsesmedlemmer, Peter Foss, Benedikte Leroy og Lars Rasmussen, stiller op og forventes genvalgt til bestyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078