23948sdkhjf

Rovsing overtager konkursramt partners opgaver

To kontrakter til Mars-mission til den sjællandske rumfarts-underleverandør

Rovsing i Skovlunde, der blandt andet producerer testsystemer til satellitter og elektroniske produkter til rumindustrien, har underskrevet to kontrakter på produkter til den kommende Mars-mission ExoMars 2020.

Kontrakterne, der har en samlet værdi på 2,91 mio. kr., er indgået med hollandske Celestia STS. Opgaverne omfatter færdiggørelsen af arbejde, som Rovsings konkursramte partner SSBV Space & Ground oprindeligt var blevet hyret til.

Rovsing skal levere et testsystem til elektronik baseret på Distributed Simulation & Test Environment (DSTE) produktfamilien. Systemet skal gøre ExoMars 2020s hovedleverandør, Thales-Alenia Space Italy, i stand til at teste og verificere dele af rumfartøjets elektronik.

Den første kontrakt omhandler ”Rover Vehicle Interface Simulator” (RVIS), som går tilbage til 2014, hvor SSBV oprindeligt indgik en kontrakt med Rovsing. Selvom Rovsing havde leveret hovedparten af simulatoren ved udgangen af 2015, forstyrrede SSBVs konkurs færdiggørelse af leveringerne og vedligeholdelsesarbejdet. De opgaver bliver nu retableret med den nye aftale mellem Rovsing, Celestia og Thales-Alenia Space Italy.

Kontakt nummer to gælder “Descent Module to Carrier Module Interface Simulator” (DCIS) and Descent Module & SpaceCraft Composite Data Handling (DH) Special CheckOut Equipment (SCOE)”, som blev iværksat i 2015. SSBVs konkurs bremsede dog processen, og der blev ikke leveret noget. Med den nye kontrakt er der grønt lys til den oprindelige kontakt, der omfatter DSTE-baserede leverancer, idriftsættelse, træning og vedligehold.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078