23948sdkhjf

Millioner til Teklatech

Den danske iværksættervirksomhed Teklatech, der udvikler software til at reducere støj på mikrochip, får 5 mio. kr. i kapital til at få solgt deres software til chipproducenter, der kan spare flere måneder i udviklingstid ved at undgå fejlskud.
Fem erfarne business engle og Vækstfonden går sammen om at investere 5 mio. kr. og en masse tid og kræfter i iværksættervirksomheden Teklatech i København.

Teklatech udvikler et avanceret program til producenter af særligt små mikrochip, som findes i for eksempel mobiltelefoner, høreapparater og pacemakere. Designere af chip kan med softwaren FloorDirector forudse og rette op på problemer, der opstår blandt andet som følge af elektrisk støj internt i chippen og uhensigtsmæssigheder i timing af de ultrasmå transistorer i mikrochippen.

Fejl som følge af intern støj og transistorernes indbyrdes rytme får større og større betydning. Særligt for mikrochip, der er så små, at byggeklodserne i chippen ikke kan ses, selv under et mikroskop. Da chippene samtidig bliver presset mest muligt i ydeevne og strømforbrug, bliver de endnu mere følsomme over for støj og rytme. Og selv små fejl kan koste store penge.

- Chipproducenter kan spare flere måneder ved at kunne opdage og rette støjproblemerne, uden at de skal fremstille en portion chip, inden de kan teste den i praksis – for dernæst at skulle forsøge sig delvist i blinde, indtil problemerne er væk, siger Tobias Bjerregaard, der er stifter og direktør.

Kapitalen fra de fem business engle, der investerer i alt 2,5 mio. kr., og Vækstfondens forretningsområde Partnerkapital, der ligeledes investerer 2,5 mio. kr., skal bruges til at øge salgsstyrken og markedsføringen over for relevante, internationale chipproducenter.

- Når vi går ind i Teklatech nu, skyldes det, at virksomheden har vist, at den kunne bevæge sig fra at være teknologidrevet til at være kunde- og behovsdrevet. Vi har fulgt virksomheden i et par år og kan se, at ledelsen formår at holde fokus og justere strategien og produktet, siger Jesper Nørregaard, der selv har en fortid i Giga, der blev solgt til Intel.

Tobias Bjerregaard er glad for at have tiltrukket kapital fra business engle.

- Ud over at investere er de nye, arbejdende bestyrelsesmedlemmer jo erfarne forretningsfolk og teknikere med kompetencer, vi ellers ikke ville have haft råd til at anskaffe, siger han.

Kilde: Vækstfonden - http://www.vf.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109