23948sdkhjf

Bosch vil overtage solcelleproducent

Den tyske industrigigant har underskrevet en kontrakt om overtagelse af 39,43 % af aktierne i aleo solar AG.
Bosch har sammen med Eriksen Group, tilknyttede personer og andre investorer underskrevet kontrakter for overtagelse af 39,43 % af aktierne i aleo solar AG i Prenzlau og Oldenburg i Tyskland. Købsprisen for disse andele er 46 mio. euro (342 mio. kr.) og svarer til en pris pr. aleo-aktie på 9,00 euro. Bosch planlægger desuden at give alle udestående aleo-aktionærer et frivilligt, offentligt tilbud om overtagelse, hvor Bosch også vil tilbyde 9,00 euro kontant pr. aktie.

Aleo er en etableret mærkeproducent af solcellemoduler, som man fremstiller på basis af tilkøbte mono- og polykrystallinske solceller. Modulerne sælges via et bredt netværk af specialiserede forhandlere og installatører til slutkunder i Tyskland og andre vigtige europæiske markeder. I 2008 havde virksomheden en omsætning på ca. 360 mio. euro (2,7 mia. kr.) og beskæftigede ca. 800 medarbejdere. Aleo har administration i salgscentret i Oldenburg. Produktionsstederne ligger i Prenzlau i Tyskland og nær Barcelona i Spanien.

Endvidere overtager Bosch mere end 60 % af andelene i Johanna Solar Technology GmbH, Brandenburg an der Havel i Tyskland fra Eriksen Group og tilknyttede investorer, hvor aleo også har en andel på ca. 17 %. Johanna startede udviklingen af CIGS-tyndfilmsolcellemoduler i 2006, og disse gik i produktion i slutningen af 2008. Disse tyndfilmmoduler sælges gennem aleo. Johanna beskæftiger 125 medarbejdere.

- Med denne overtagelse styrker vi vores position inden for fotovoltaik og vedvarende energi. Sammen med ledelse og medarbejdere hos aleo og Johanna samt i kombination med teamet hos vores datterselskab ersol ser vi gode muligheder for at udbygge dette lovende forretningsområde yderligere, sagde Dr. Siegfried Dais fra ledelsen hos Bosch og ansvarlig for divisionen Solar Energy.

Kilde: Bosch - http://www.bosch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079