23948sdkhjf

Bosch på solcelle-opkøb

Den tyske industrigigant overtager med 68,7 % aktiemajoriteten i aleo solar AG.
Bosch-koncernen overtager aktiemajoriteten i modulproducenten aleo solar AG. Inklusive tilkøb og tilbudte aktier har Bosch dermed sikret sig mere end 68,7 % af aleo-aktierne.

- Vi glæder os til at videreudvikle fotovoltaik-forretningen sammen med aleo, siger dr. Siegfried Dais fra ledelsen hos Bosch og ansvarlig for divisionen Solar Energy. Endvidere overtager Bosch mere end 60 % af andelene i Johanna Solar Technology GmbH, Brandenburg an der Havel i Tyskland, hvor aleo også har en andel på ca. 17 %. Alle godkendelser fra monopolmyndighederne foreligger allerede.

- Med aleo solar og Johanna Solar styrker vi fotovoltaik-forretningen, idet vi gør vores produktionskæde komplet og nye afsætningskanaler tilgængelige, siger Holger von Hebel fra ledelsen i Bosch-divisionen Solar Energy. Med de nye medarbejdere og et godt indarbejdet team kan Bosch’s position på dette fremtidsorienterede område med vedvarende energi udbygges yderligere.

aleo er en etableret mærkeproducent af solcellemoduler, som man fremstiller på basis af tilkøbte mono- og polykrystallinske solceller. Modulerne sælges via et bredt netværk af specialiserede forhandlere og installatører til slutkunder i Tyskland og andre vigtige europæiske markeder. I 2008 havde virksomheden en omsætning på ca. 360 millioner euro og beskæftigede ca. 800 medarbejdere. Produktionsstederne ligger i Prenzlau i Tyskland og nær Barcelona i Spanien.

Johanna startede udviklingen af CIGS-tyndfilmsolcellemoduler i 2006, og disse gik i produktion i slutningen af 2008. Disse tyndfilmmoduler sælges gennem aleo. Johanna beskæftiger ca. 125 medarbejdere.

Kilde: Bosch - http://www.bosch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066