23948sdkhjf

Intelligent døråbner løb med ingeniørpris

De to studerende Jeppe Langhoff Sørensen og Lasse Haugsted Rasmussen fra Ingeniørhøjskolen i Århus løb i weekenden med den prestigefyldte DIS-pris på 25.000 kr.
De studerende modtog ingeniørprisen for at have udviklet en døråbner til ældreboliger , der kan genkende hjemmehjælperens ansigt.

- Vi har arbejdet intensivt dag og nat med projektet i det seneste halve år, så vi er enormt stolte over at modtage prisen, siger den 24-årige Jeppe Langhoff Sørensen.

Genkender hjemmehjælperen
Sammen med den 24-årige studerende Lasse Haugsted Rasmussen har han udviklet den banebrydende døråbner som led i afgangsprojektet på diplomingeniøruddannelsen i informations- og kommunikationsteknologi.

Døråbneren består af et kamera uden for ældreboligen, som filmer hjemmehjælperens ansigt og sender billederne til en computer.

Hvis både ansigtet og hjemmehjælperens mobiltelefon genkendes af computeren, åbner døren automatisk, så hjemmehjælperen ikke behøver finde nøglen frem fra nøgleskabet uden for boligen.

Dommerkomite: Gennemtænkt og innovativ
DIS-prisen er uddelt af den århusianske ingeniørvirksomhed Dansk Ingeniør Service A/S (DIS), og dommerkomiteens formand Michael Gadeberg er ikke bleg for at rose projektet til skyerne.

- De to studerende har med afsæt i et aktuelt behov i sundhedssektoren udviklet en teknologisk løsning, som både er gennemtænkt, innovativ og brugbar i praksis. Samtidig har de en formidabel evne til at formidle projektet på en forståelig måde, hvilket er en nødvendighed for at kunne ”sælge” projektet til eksempelvis investorer, siger Michael Gadeberg.

Dommerkomiteens formand betoner desuden, at projektet er udarbejdet på basis af eksisterende teknologier og softwaresystemer, hvilket øger anvendeligheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078