23948sdkhjf

Århusiansk medico-producent vil erobre USA

Medotech forsøger at finde en ny investor, der er villig til at skyde millioner i virksomhedens amerikanske offensiv.
Den århusianske medico-virksomhed har netop fået sit apparat mod tænderskæren godkendt på det amerikanske marked, og for at udnytte det store potentiale ”overthere” søger man nu en investor, der er villig til at skyde yderligere 15-20 mio. kr. i virksomheden. Det skriver Børsen.

I USA går overvejelserne på, om Medotech selv skal stå for markedsføringen af apparatet, eller om man skal alliere sig med en distributør, der allerede har adgang til de 180.000 amerikanske tandlæger.

Baner vejen for salg
Administrerende direktør Troels Biermann Mortensen er dog usikker på, hvor meget USA kommer til at bidrage med til virksomhedens samlede omsætning i 2010. Til gengæld er han ikke i tvivl om potentialet på længere sigt.

- Hvis vi først kommer ind derovre med den rigtige model med en distributør, så har vi en klar forventning om, at det kan gå rigtig stærkt, udtaler Troels Biermann Mortensen til Børsen.

Amerikansk succes vil også kunne bane vejen for et eventuelt salg af virksomheden. Allerede sidste år modtog ledelsen et købstilbud på 300 mio. kr., som man dog valgte at takke nej til. Troels Biermann Mortensen forventer nemlig, at selskabet kan nå en pris på ½-1 mia. kr. i løbet af få år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094