23948sdkhjf

Bosch åbner kæmpe halvlederfabrik

Under tilstedeværelse af forbundspræsident prof. Dr. Horst Köhler har den nye 200 mm halvlederfabrik påbegyndt driften i Reutlingen.
Den nye fabrik, hvor der fremover fremstilles halvledere og mikromekaniske komponenter, er med en samlet volumen på 600 mio. euro den største enkeltinvestering i Bosch-koncernens historie.

- Trods den økonomiske krise havde vi viljen, styrken og ressourcerne til at gennemføre dette projekt, sagde Franz Fehrenbach, koncerndirektør hos Bosch.

1.200 ingeniører
De nye produktionsfaciliteter er virksomhedens svar på den stigende efterspørgsel efter stadig mere komplekse elektroniske komponenter og systemer i biler, bygninger og forbrugsgoder som fx mobiltelefoner, laptops eller spillekonsoller.

- Hvis vi vil gøre motorerne endnu mere økonomiske og gøre det endnu mere sikkert at køre bil, vil det kun være muligt med mere teknik og netop også elektronik, betonede Franz Fehrenbach.

De stadigt mere komplekse biler kræver elektronisk styring af stadig større mængder elektrisk energi. Udviklingen af bilspecifikke løsninger til energielektronik er en af nøglerne til en yderligere elektrificering af fremtidens køretøjer. Det arbejder de 1.200 ingeniører i Reutlingen også med.

Halvledermarked på genoprettelseskurs
Den nye halvlederfabrik hører til divisionen Automotive Electronics, der på verdensplan beskæftiger ca. 20.000 medarbejdere. I dag er 6.700 medarbejdere beskæftiget i Reutlingen, hvor der fremstilles sensorer, komponenter og elektroniske styreenheder fortrinsvis til bilindustrien, men i stigende grad også til forbrugsgodeindustrien.

Efter en omsætningstilbagegang på 19,5 % sidste år forventer divisionen Automotive Electronics for 2010 et plus på mindst 15 %.

- Det vil dog vare frem til 2012, inden vi igen har nået omsætningsniveauet fra 2007, sagde Christoph Kübel fra ledelsen i Automotive Electronics.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11