23948sdkhjf

Støt fremgang hos GN

Især datterselskabet GN Netcom stod for væksten i andet kvartal, mens GN ReSound havde en flad udvikling.
Fremganen fortsætter hos GN Store Nord, der i andet kvartal nåede en organisk vækst på 3 %, og dermed endte den samlede omsætning på 1,286 mia. kr.

Også på bundlinjen var der fremgang. Resultat før skat endte på 104 mio. kr. mod et underskud på 11 mio. kr. i andet kvartal 2009.

Netcom på rette vej
Især GN Netcom kunne mærke fremgangen med en organisk vækst på 8 % i forhold til samme periode sidste år. Især datterselskabets aktiviteter inden for unified communications (UC) har udviklet sig positivt. Til gengæld har OEM-forretningen i mobile headset trukket ned, og uden denne var den organiske vækst på 20 %.

GN Netcoms omsætning blev på 495 mio. kr., og EBITA udgjorde 52 mio. kr. mod et underskud på 43 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Det er tydeligt, at UC nu er i fuld gang, vi har øget omsætningen fra UC produkter med mere end 50 % sammenlignet med Q2 2009 - om end fra et lavt udgangsniveau. Lige nu udvider vi vores salgs- og marketingsorganisation i udvalgte områder for at kunne udnytte denne attraktive mulighed, siger CEO GN Netcom, Mogens Elsberg.

ReSound tror på nye produkter
Til gengæld formåede GN ReSound kunne at opnå en flad vækst i forhold til samme periode sidste år.

Datterselskabet opnåede en omsætning på 789 mio. kr., hvilket dog er den største siden fjerde kvartal 2008. Den flade omsætningsudvikling svarede til ledelsens forventninger. EBITA udgjorde 63 mio. kr. mod 54 mio. kr. sidste år.

- Vi forventer en vækst over markedet i anden halvdel af 2010. Forventningen er baseret på den vellykkede lancering af Surround Sound by ReSound produkterne ReSound Live og dot2 by ReSound i slutningen af 2009 og den globale lancering af ReSound Alera, siger CEO GN ReSound, Lars Viksmoen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094