23948sdkhjf

Signalix gør vestsjællandsk vandværk trådløst

Vandværket har boringer, værk, pumpestationer og højdebeholdere fysisk lang fra hinanden, og brugte tidligere lejede kabler til styring og overvågning.
Asnæs Vandværk ledte i lang tid efter et alternativ til den dyre løsning med de lejede kabler og det har man fundet i Signalix’ telemetri-moduler.

Trods en bekymring for om GPRS-signalerne over mobilnettet var ”pålidelige”, forsøgte man sig med en testperiode på seks måneder.

Kan styres fra pc
Det viste sig at der kun var meget kortvarige udfald på mobilnettet og at man dels kunne programmere sig til, at systemet stadig fungerede under udfald, og dels kunne være sikker på at modtoge en SMS, hvis udfaldet varede for længe.

Fra mobilen kunne man så via SMS fx starte og stoppe pumper, og sende forespørgsler på vandværkets tilstand (tankindhold m.m.) uden at skulle køre nogen steder. Så systemet fik sit ”OK-stempel”.

Vandværket har nu sit eget SRO-anlæg (Styring-Regulering-Overvågning) med Signalix telemetri moduler og har nu fået mange flere muligheder. Især for overvågning. Der er indkøbt program til pc, så man til enhver tid online kan se, og også styre vandværket via.

- Jeg sover meget mere roligt om natten nu, da jeg ved, at der kommer besked, hvis noget bliver unormalt. At stå for driften af et vandværk kan godt være belastende psykisk, da man får rigtig mange opringninger, når der ikke er vand i hanerne – så det er vi takket være overvågningen meget sjældent ude for, siger Max Christensen fra Asnæs Vandværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078