23948sdkhjf

Dansk EMS-producent investerer i avanceret SMD-linje

HPI Electronics vil konkurrere med priserne i Østen med en ny fuldautomatisk produktionslinje med robotteknologi.
I foråret tabte HPI Electronics en af sine gode danske kunder til et polsk konkurrent. Kunden var meget tilfreds med de produkter, HPI leverede, men kunne få en bedre pris i Polen. Det gav stof til eftertanke, og i stedet for at resignere begyndte HPI at se sig om efter løsninger, der kunne reducere stykprisen på masseproduktion af print.

Strategien gav resultat, og i dag kan HPI tilbyde en bedre full cost-pris end sin polske konkurrent. Elektronikvirksomheden har nemlig indkøbt Europas mest avancerede SMD-produktionslinje fra Philips Assembléon.

Dansk kvalitet til polske priser
- Vores nye montagelinje er et stærkt modspil til udflytningen af dansk arbejde til lavtlønslande. Vi tilbyder jo i virkeligheden vores kunder et helt unikt koncept – dansk kvalitet til polske priser, siger salgsdirektør Egon Lykke Nielsen hos HPI Electronics.

Et af de store skrækscenarier i industrien er tab af danske arbejdspladser pga. pris. HPI Electronics har fundet sin vej ud af denne blindgyde og kan i dag tilbyde store serieproduktioner af blandt andet forbrugerelektronik til priser, der matcher konkurrenterne i lavtlønslande.

At produktionsprisen og fragtomkostningerne på produktioner i Asien og Østeuropa stiger kraftigt i disse år, gør blot HPI’s produktioner endnu mere attraktive, mener Egon Lykke Nielsen.

Fuldautomatisk og fejlfri montage
Traditionelt sættes leadede komponenter, displays og connectorer i hånden. HPI’s fuldautomatiske SMD-linje kan sætte leadede komponenter med robotteknologi, hvilket ikke alene eliminerer de tunge lønomkostninger, men også den menneskelige fejlfaktor.

Den ny SMD-linje benytter en automatisk pick position adjustment, der sikrer en fejlfri pickup af komponenter. Et nyt software-system bekræfter desuden, at alle de komponenter, der monteres på printet, er korrekte. Det giver fejlfri montage og 100 % traceability.

HPI’s SMD-linjer har en samlet kapacitet på op til 120.000 monteringer i timen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078