23948sdkhjf

GN vil fordoble indtjeningen i 2013

Tredje kvartal bød på en opjustering fra GN Store Nord. Specielt udviklingen i datterselskabet GN Netcom ser lovende ud.
I GN Netcom blev det til en omsætning på 452 mio. kr., svarende til en organisk vækst på 3 %, og EBITA udgjorde 50 mio. kr. mod -11 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Vi har oplevet solid vækst inden for GN Netcoms kerneforretning drevet af Unified Communications. Kombinationen af denne vækst og en stadig strøm af nye, konkurrencedygtige produkter betyder, at vi for anden gang i år øger forventningerne til EBITA. Vi forventer nu en EBITA på mere end 200 mio. kr. i
2010, siger CEO, GN Netcom, Mogens Elsberg.

Succesfuld lancering af nye produkter
Også GN ReSound har klaret sig godt i kvartalet. Omsætningen var på 794 mio. kr. svarende til en organisk vækst på 5 %. EBITA udgjorde 68 mio. kr. mod 55 mio. kr. sidste år.

- Med 5 % organisk vækst i tredje kvartal fortsætter GN ReSound trenden med positiv organisk vækst. Den positive udvikling skyldes den nylige, vellykkede lancering af det trådløse ReSound Alera med Surround Sound by ReSound og den tilsvarende Beltone True produktfamilie. Surround Sound by ReSound-teknologien har opnået stor anerkendelse i markedet for sin enestående lydkvalitet, siger CEO, GN ReSound, Lars Viksmoen.

GN's samlede omsætning blev 1,248 mia. kr., svarende til en organisk vækst på 4 % i forhold til tredje kvartal 2009. EBITA for de to forretningsenheder blev mere end fordoblet fra 44 mio. kr. i tredje kvartal 2009 til 118 mio. kr. Inklusive den erstatning, GN blev tilkendt i voldgiftsagen mod Telekounikacja Polska, udgjorde EBITA for tredje kvartal 2010 2,188 mia. kr.

Opjusterer forventninger
På baggrund af resultatet i GN Netcom, som var bedre end forventet, og kendelsen i voldgiftsagen, øger GN forventningerne til EBITA for helåret fra 425-525 mio. kr. til ca. 2,575 mia. kr.

Samtidig har GN udstukket en række langsigtede økonomiske mål, der skal sikre, at koncernen når en EBITA-margin på niveau med de førende konkurrenter og en organisk vækst, der er bedre end markedet.

I 2011 er målet at opnå en organisk vækst på mere end 6 % og et EBITA på 675-775 mio. kr. I 2013 er målet at fordoble koncernens EBITA-margin til omkring 19 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094