23948sdkhjf

Rekord-år i europæisk halvleder-industri

Fjerde kvartal 2017 blev det bedste nogensinde for den europæiske halvlederindustri. Det konkluderer organisationen European Semiconductor Distribution Market (DMASS) i en ny rapport.

I kvartalet steg salget med hele 11,6 procent sammenlignet med året før og endte på 2,01 mia. euro (15,0 mia. kr.). Hele 2017 endte med en vækst på 14,6 procent svarende til et samlet salg på 8,5 mia. euro (63,3 mia. kr.). Både kvartalet og helåret er det bedste i den tid, DMASS har leveret tal for industrien.

- En kombination af adskillige faktorer førte til rekorden for året for DMASS’ medlemmer: Høj efterspørgsel i industrien, høje lead-tider og stigende priser, nye og spændende teknologier, dybere penetration af eksisterende applikationer med mere semi-teknologi. Vi ser dog en vis afmatning i væksten og en stor ordrebeholdning, hvilket kombineret kan betyde en vis risiko for 2018. Første kvartal 2018 vil vise, hvilken retning året vil gå i, siger Georg Steinberger, bestyrelsesformand for DMASS.

Specielt i Norden, Benelux, den Iberiske Halvø, Italien, Østeuropa, Tyrkiet og Israel var 2018 et godt år, mens man på det største marked, Tyskland, havde en gennemsnitlig vækst.

Af de største markeder i fjerde kvartal voksede det tyske marked med 11,7 procent, Italien med 13,8 procent, Frankrig med 9,8 procent og Storbritannien med beskedne 5,3 procent. Norden voksede med 20,8 procent og Østeuropa med 12,4 procent.

DMASS repræsenterer 80-85 procent af de europæiske halvleder-distributører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109