23948sdkhjf

Tre finalepladser i Venture Cup til AAU

Arbejdet med at rådgive studerende med iværksætterdrømme på Aalborg Universitet har sendt tre grupper i finalen i den landsdækkende iværksætterkonkurrence Venture Cup.
Hvert år udfordrer studerende fra de danske universiteter hinanden i den landsdækkende iværksætterkonkurrence Venture Cup, hvor årets bedste forretningsideer får professionel feedback – og de allerbedste i hver kategori får pengepræmier til at arbejde videre med deres planer.

Sidste år hentede flere grupper fra Aalborg Universitet priser hjem for deres idéer, og igen i år er AAU godt repræsenteret i finalefeltet i Venture Cup. Gennem blandt andet universitetets Inkubatorordning er AAU i kontakt med unge idefolk, og tre spirende firmaer er blevet udvalgt til at præsentere deres idéer for Venture Cups dommerpanel, som både skal give faglig feedback og finde vinderne.

Supercomputere og solcelletag
Den første af årets finaler finder sted tirsdag den 18. januar i Aalborg og er i kategorien ”Applied Technology” (anvendt teknologi). Her deltager Virteach med et 3D-visualiseringssystem udviklet til Aalborg Zoo. Den virtuelle savanne, som systemet kaldes, er ikke bare tænkt som et tilbud om information og oplevelser for den almindelige zoo-gæst, men også som en ny undervisningsmulighed i skolerne. De to ophavsmænd til konceptet og den tekniske løsning, Søren Eskildsen og Kasper Rodil, læser begge Medialogi på Aalborg Universitet og har fået rådgivning under Inkubatorordningen.

Ved finalen i CleanTech-kategorien, som afholdes 25. januar i Roskilde, deltager Innogie, som har opfundet et energikoncept, der er klar til videreudvikling. Idéen er at udvikle integrerede, æstetisk tiltalende og omkostningsvenlige hustage, som via solenergi kan producere varme og elektricitet til husstanden. Idéen er indsendt af Lars Brøndum Petersen, som læser International Teknologi ledelse ved Aalborg Universitet i Ballerup, og som samarbejder med Kristian Harley Hansen og Jan Abildgaard Pedersen.

Ved Venture Cup-finalen i Software, som finder sted i København 27. januar, deltager Aalborg-gruppen GridCloud, som også er optaget i Inkubatorordningen. Forretningsidéen, som de skal overbevise dommerne om er et levedygtigt projekt, handler om de supercomputere, som blandt andet forskere og virksomheder bruger store summer på til avancerede beregninger og simuleringer. Ved hjælp af ny teknologi i såkaldt cloud computing kan man anvende andre virksomheders eller privates computere, når de står uudnyttet hen og på den måde få større glæde af computerkræfterne på tværs af et netværk. Thomas Wisbech fra Medialogi-uddannelsen på Aalborg Universitet skal sammen med sin makker Mathias Kusk præsentere detaljerne i, hvordan dette kan gøres professionelt og kommercielt.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109