23948sdkhjf

Dansk solcelle-lampe hitter i Mellemøsten

Udenlandsk efterspørgsel efter solcellemasten Touché skaber store vækstforventninger hos Alfred Preiss.
Forventningerne på det danske marked til solcellemasten Touché, som blev præsenteret for godt et år siden, er ikke blevet indfriet. Til gengæld er der udsigt til succes i Europa og de arabiske lande.

- Under COP15 var der stort set ikke et elselskab eller en kommune, der ikke bebudede, at de ville være CO2-neutrale. Men vi har måttet erkende, at der ikke helt kom det ud af det, som man havde håbet på i Danmark. Men i andre lande tager man klimaforandringerne mere seriøst, siger salgsdirektør Allan Nielsen fra Alfred Priess til Ingeniøren.

Tilskud afgørende for succes
Touché-masten findes i tre modeller. Udgaven, som leverer overskudsstrøm tilbage til elnettet via en converter, er der store forventninger til i England, hvor belønningen til vedvarende energiproduktion er særligt stor. De to øvrige maste-modeller er en uden strømtilslutning, hvor masten producerer og lagrer al nødvendig energi i et indbygget batteri samt en udgave med batteri og strømtilslutning, hvor batteriet dækker det primære behov, men hvor det er muligt at få ekstra strøm via kabel.

Efter et års videreudvikling af en CO2-neutral og miljøvenlig solcellemast fra Scotia og Alfred Preiss er en stor ordre på det arabiske marked indenfor rækkevidde. I De Forenede Arabiske Emirater stiller en ny lov krav om at opstille solcellemaser, hvor det er muligt. Touché testes også i den bæredygtige by Masdar, og forventningerne er ikke til at tage fejl af.

- Første kvartal bliver virkeligt spændende. Hvis ordren kommer hjem, så tror jeg, at Touchè kommer til at udgøre 15-20 % af vores omsætning i 2011, og på sigt skal den gerne op på 30 %, forklarer Allan Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078