23948sdkhjf

Aarhus-firma erstatter defekt stadion-storskærm

For mere end et år siden gik en storskærm på Viborg Stadion i sort. I denne weekend lyser afløseren så op for første gang, og det er ikke en sart model, garanterer leverandøren

Storskærmen i den sydlige ende af Energi Viborg Arena har været kulsort i et års tid. Men er der investeret i en ny fra firmaet Expromo med bases i Aarhus, så storskærmen i stadions nordlige ende endelig igen får følgeskab. 

Den defekte model er pillet ned og en ny storskærm er hængt op og installeres færdigt i denne uge. Allerede i denne weekend vil den blive taget i brug til VFFs hjemmekampen mod Næstved den 9. september. 

Kan tåle temmelig meget
Placeret over det ene mål på fodboldstadionet fik den nu defekte og erstattede skræm ofte en hård medfart. Den nye model kan tåle temmelig meget, fortæller Jens U. Carstensen administrerende direktør i ProShop Europe, som forhandler Expromo LED-produkter, til Electronic Supply. 

- Den er støbt ned i en klods, så det er ikke kritisk overhovedet. Vi har leveret mange steder, og det er ikke et stort problem. Det er er ikke en sart model, siger Jens U. Carstensen. 

Prisen for storskærmen, tilføjer han, ligger på 600-700.000 kroner. 

Køber sig ind hos specialister
I sig selv har Proshop ikke produktionskapacitet, fortæller Jens U. Carstensen. Expromo er det brand, de får produceret LED-skærme gennem via underleverandører, hvor man køber sig ind med produktionstid. 

Firmaet har ingeniører siddende i Danmark, som arbejder sammen med firmaets ingeniører i Kina. De benytter produktionsfaciliteter rundt om i Kina og Asien, og får forskellige dele lavet på forskellige fabrikker, alt efter hvem der har specifikke specialer. 

- Vi har en del projektsalg med specielle ting. Men det daglige salg er standardvarer, forklarer Jens U. Carstensen og tilføjer, at firmaet således får produceret standardvarer til lager i Europa. Generelt er der mellem 1.500 – 3.000 kvadratmeter skærme på lager – standardvarer til løbende levering, tilføjer han.

Design af skærmene sker nogle gang på ryggen af eksisterende systemer, mens andre har specielle krav til dioder og chips til en skærm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079