23948sdkhjf

Nordjysk firma har succes med ingeniørsatsning

Tunstall Healthcare har næsten fordoblet omsætningen blandt andet ved at hente flere ingeniører ind i firmaet.
Tunstall Healthcare A/S i Nørresundby – som ind til 2008 var et datterselskab af RTX Telecom – kan fremvise en vækst i omsætningen fra 21,6 til 40,8 mio. kr. i firmaets regnskab for 2009/10.

Samtidig er resultatet vendt fra et underskud på 1,4 mio. kr. til et plus på 10,5 mio. kr.

Og det skyldes blandt andet, at selskabet – der arbejder sammen med Aalborg Sygehus om telemedicinløsninger til patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) – har forstærket arbejdsstyrken udefra.

- Vi begynder at se, at der opstår viden på området for sundhedsteknologi i Nordjylland, og vi har ansat sundhedsingeniører fra Aalborg Universitet. De bidrager til vores viden, og det betyder, at vi får nogle nye kompetencer i huset, der kan omsættes kommercielt, siger direktør Bjarne Flou til Dagbladet Børsen.

Stort potentiale i universiteterne
Han understreger, at ingeniørerne har været dygtige til at omsætte teori til praksis, hvilket er af største betydning.

- Vores rolle i koncernen er at produktudvikle. Det handler om innovation og forretningsudvikling. At finde kvalificeret personale er vores største udfordring, siger Bjarne Flou

Løsningen kan altså være at lede efter arbejdskraften på universiteterne. Det mener også prorektor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Anders Bjarklev.

- Der er stadig en række mindre og mellemstore virksomheder, der ikke har ret stor berøring med universiteterne, og her kunne begge parter have gavn af at tage en dialog. Det er de store virksomheder, vi har nemmest ved at komme i kontakt med, siger han til Dagbladet Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079