23948sdkhjf

BB Electronics har fundet succesformlen

Horsens-virksomheden løfter en smule af sløret for, hvordan succesen er blevet sat i system, så sidste års gode tendenser er fortsat i 2011.
Med en omsætningsstigning på over 25 procent blev 2010 et godt år for BB Electronics, der samtidig vendte underskuddet fra 2009 på 22 mio. kr. til et plus på over 5 mio. kr.

Dén udvikling er fortsat i det nye år, lyder meldingen fra den Horsens-baserede virksomhed.

- Vi har oplevet en høj ordreindgang, og vi oplever stadig en rimeligt positiv situation på aktivitetsniveauet. April var den første måned, hvor vi har oplevet, at det fladede lidt ud, men vi ser altså ingen tendenser til en nedtur fremover, siger administrerende direktør Knud Andersen til Electronic Supply.

Struktureret salgsarbejde giver pote
Dermed fortsætter den positive udvikling, som tog fart allerede i oktober 2009. Og ordrefremgangen er ikke et udslag af de rene tilfældigheder.

I februar forlod salgschef Jan Ellegaard virksomheden til fordel for en stilling som direktør hos Nitram Dental i Risskov ved Aarhus. Inden da nåede han at iværksætte et nyt projekt, som BB Electronics nu kan høste frugterne af.

- Vi arbejder efter en bestemt model på salgssiden, og det har givet en god effekt på tilgangen af kunder. Kort fortalt handler det om, at der er en række faser, som vi sikrer os, at vi gennemgår. Man snakker meget om LEAN og effektivitet i produktionen, men vi synes også, det er vigtigt med en struktureret tilgang til salgsarbejdet, siger Knud Andersen.

Skærer dårlige idéer fra tidligt
Ud over de nye salgsmodeller har ledelsen hos BB Electronics gennemgået flere års tilbud og ordrer, så man på den baggrund har kunnet tegne et billede af, hvad der plejer at gå godt og skidt i forhold til nye ordrer.

- Jeg vil ikke gå helt ned i detaljer, men det gør det lettere for os at identificere de situationer, hvor succesraten er lav. Dermed er det lettere for os at sige nej til projekter, som vi ved har en ringe mulighed for at blive til en succes allerede tidligt i fasen. Omvendt har vi også bedre forudsætninger for at satse hårdt på de projekter, som vi virkelig tror på, forklarer Knud Andersen.

Stadig spørgsmålstegn ved ny salgschef
Og den strukturerede tilgang til salgsarbejdet og ordreindgangen ser altså ud til at have båret frugt for BB Electronics, som forventer både øget omsætning og indtjening i 2011.

Til gengæld er det endnu uvist, om der skal en ny person ind i ledelsen til at udfylde Jan Ellegaards sko i rollen som salgschef.

- Vi holder en tænkepause lige nu, hvor vi overvejer, hvordan vi i fremtiden vil bruge kræfterne. Men der er ikke truffet nogen endelig beslutning endnu, siger Knud Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095