23948sdkhjf

Ny teknologi skal optimere bagagehåndtering

Flyselskaber har et stort kvalitetsproblem med håndtering af bagage, og det koster årligt luftfartsindustrien over 16 mia. kr. Nyt projekt i Højteknologifonden vil løse problemet.
At håndtere en kufferts rejse fra København via Paris til Bangalore er en kompleks sag. Der er mange ansvarsskift og mange fejlkilder. Derfor forsvinder eller forsinkes mere end 40 millioner kufferter hvert år.

Det kræver en højteknologisk indsats at løse problemet, mener parterne bag et nyt projekt, BagTrack, der har fået 15 mio. kr. i støtte fra Højteknologifonden.

Banebrydende teknologi
Projektet forventer om fire år at have revolutioneret den måde flybagage håndteres på. BagTrack-projektets deltagere dækker alle dele af håndteringen - lufthavne, flyselskaber, internationale interesseorganisationer, teknologi- og løsningsleverandører samt forskningspartnere.

- Ud over at det er dårlig service over for rejsende, så er fejlhåndteret bagage en omkostning for luftfartsindustrien, som belaster dem hårdt. Projektet tager fat i begge udfordringer og vil dermed blive til gavn for både rejsende og luftfartsindustrien, siger administrerende direktør Finn Mathiassen, Lyngsoe Systems.

- Vi skal udvikle banebrydende teknologier, der kan opsamle og analysere de enorme mængder af data fra et verdensomspændende bagagenetværk. Her kan vi bygge på vores mangeårige forskning inden for business intelligence systemer og håndtering af lokationsdata, udtaler professor Torben Bach Pedersen, fra Center fra Data-intensive Systemer (Daisy) ved Institut for Datalogi, Aalborg Universitet.

Skudsikre analyseresultater
For SAS er der et stort potentiale i den nye forskning. Senior VP Ground Handling, Gorm Frimannslund siger:

- Dette er første gang, vi ser forskning på området, som inddrager flere lufthavne og dermed den reelle logistik. Derfor tror vi på en stor effekt, til glæde for SAS og til glæde for hele flytrafikken.

Det er statistikere fra Institut for Matematiske Fag ved Aalborg Universitet, som skal udvikle de avancerede statistiske modeller, så opsamlingen af bagagedata foregår optimalt, og analyseresultaterne er skudsikre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579