23948sdkhjf

ChemoMetec fordobler overskuddet

ChemoMetec omsatte i tredje kvartal 2018/2019 for 45,6 mio. kr., svarende til en omsætningsvækst på 57 pct. i forhold til samme kvartal året før.

- Stigningen i omsætningen skyldes en betydelig fremgang på alle geografiske markeder og er drevet af høje vækstrater inden for cellebaseret immunterapi, skriver medico-virksomheden i sit kvartalsregnskab.

Omsætningen inden for virksomhedens vigtigste forretningsområde; life science research, cellebaseret immunterapi, farmaceutisk produktions- og kvalitetskontrol, steg med 55 pct.

Inden for forbrugsvarer steg omsætningen med 34 pct., mens man inden for analyseinstrumenter tog et hop på 75 pct.

Og det gik endnu bedre på bundlinjen, hvor resultat af primær drift, ebitda, endte på 17,7 mio. kr. – eller en stigning på hele 95 pct.

- Stigningen i resultat af primær drift kan i al væsentlighed tilskrives en højere omsætning og salgspriser i forhold til samme periode sidste år samt en stram styring af omkostningerne. Der er dog løbende investeret i en fortsat udbygning af salgs- og supportorganisationen, skriver ChemoMetec.

På baggrund af udviklingen i tredje kvartal fastholder ChemoMetec forventningerne til hele 2018/2019, som senest blev opjusteret den 25. april. Omsætningen forventes at ende på 162-170 mio. kr., mens driftsresultatet (ebitda) forventes at ende på 56-61 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108