23948sdkhjf

Asetek sporer nu fremgang

Tallene på bundlinjen er fortsat røde, men fremtiden synes alligevel at tegne lys for Brønderslev-firmaet.
Ved første øjekast er Aseteks regnskab ikke positiv læsning. Årets resultat for 2010 er et underskud på 23,8 mio. kr., hvilket bringer det samlede tab op på 160 mio. kr. over de seneste fem år.

Men bag de røde tal gemmer sig en anderledes positiv historie. Underskuddet er mere end halveret i forhold til 2009, og bruttofortjenesten er vendt fra et minus på 12 mio. kr. til et plus på 9 mio. kr.

- Forskellen ligger på toplinjen, som indeholder omsætning og vareforbrug. Det er gode tegn, og vi forventer en fortsat forbedring fremover. Vi er jo i gang med at penetrere markedet med en ny teknologi, og det tager som forventet nogen tid, forklarer økonomidirektør Peter Dam Madsen til Electronic Supply.

Tilført trecifret millionbeløb
Asetek beskæftiger sig med at udvikle og producere hardware til køling af computere, hvad der i 2008 indbragte firmaet en plads på Red Herrings prestigefyldte top 100-liste over Europas mest spændende nye virksomheder.

Få måneder senere blev firmaet tilført 20 mio. kr. fra blandt andre Northzone Ventures, Sun-stone Capital og KL Venture Group, og i efteråret 2008 blev Asetek så tilført yderligere 85 mio. kr. fra samme kapitalfonde samt den nye investor D.E. Shaw.

Godt et år senere – i december 2009 – rejste Asetek yderligere 40 mio. kr. i venture kapital, samtidig med at Sam Szteinbaum blev udpeget som ny bestyrelsesformand.

Investorerne har stadig stor tiltro
Tiltroen fra omgivelserne er fortsat stor, hvilket er blandt de primære årsager til, at optimismen fortsat trives på ledelsesgangene, som for et par år siden flyttede til San Jose, Californien, i USA.

- Selskabets egenkapital er vendt fra et stort minus til nu at være et stort plus. Denne kapitaltilførsel ville formentlig ikke være sket, hvis ikke investorerne havde stor tiltro til selskabets videre succes, understreger økonomidirektør Peter Dam Madsen.

Komfortable fremtidsudsigter
Han tilføjer, at Asetek i Danmark blot er en del af en global gruppe, hvorfor det kan være svært at rense regnskabets tal helt.

I ledelsesberetningen advares om, at moderselskabet Asetek Holding Inc.’s evne til at fortsætte driften er usikker, men konklusionen er dog fortsat positiv.

Eller som økonomidirektør Peter Dam Madsen siger det:

- Vi udvikler kontinuerligt nye produkter og tager nye kunder ind, så vi er i det store hele ganske komfortable, når vi ser på vores fremtidsudsigter.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.001