23948sdkhjf

Amerikanske kæmpeordrer til dansk radarproducent

Weibel Scientific trodser trenden ved ikke at outsource, og det giver pote med en ordrebog på over en halv milliard kroner.
Danske Weibel Scientific har netop vundet to store millionordrer på levering af Doppler-radarer til den amerikanske hær.

Den ene ordre omhandler 1.995 Doppler-radarer, som skal leveres over en 5-årig periode med start fra 2012.

Ordren har en værdi af $36 mio. (185 mio. kr.), mens den anden ordre på flere hundrede større Doppler-radarer har en værdi af $11 mio. (57 mio. kr.).

Vandt ordren i radarernes hjemland
- Til trods for at Weibel har solgt 1.000 radarer til den amerikanske hær siden 2003, blev den nye kontrakt vundet med et åbent licitationstilbud. På trods af den ekstremt hårde konkurrence vandt Weibel succesfuldt ordren – i radarernes hjemland. Og det er vi ret stolte af, siger Peder R. Pedersen, der siden 2002 har beklædt posten som administrerende direktør i Weibel Scientific.

Weibel Scientific vandt for nylig en ordre fra det italienske militær, som ønsker fire store og avancerede radarer opstillet på et militært testområde i Sardinien.

Radarerne er næsten lige så store som de Doppler-radarer, Weibel tidligere har leveret til amerikanske NASA.

Succes ikke at outsource
Med den seneste bestilling fra det amerikanske militær på 242 mio. kr. andrager Weibels ordrebog nu over en halv milliard kroner.

- Aldrig før har udsigterne været mere positive for Weibel Scientific. Mens mange danske firmaer outsourcer, gør vi det modsatte, hvilket er en af grundene til vores succes. Ellers havde det simpelthen ikke været muligt for os at producere så avanceret teknologi, mens vi holder priserne nede. I dag producerer vi de komponenter, som vi før i tiden købte hos leverandører. Det er selve kernen i vores forretning at udvikle og eje de vigtigste komponenter selv, da det er den eneste måde, vi kan sikre vores position som teknologisk leder – til ekstremt konkurrencedygtige priser, forklarer adm. direktør Peder R. Pedersen.

Ifølge Weibel skyldes den store succes også, at markedet for radarer er i ændring, da de gamle pulse-radars i stigende grad erstattes af nye radarer med Doppler-teknologi.

Læs mere om Doppler-radarer, som er opkaldt efter den østrigske fysiker Christian Dopplers opdagelser i 1842, ved at klikke her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078