23948sdkhjf

Weibel: Insourcing sikrer kvaliteten

Ordrebogen er på mere end en halv milliard kroner hos den danske radarproducent, som ikke har nogen planer om at outsource noget som helst.
Electronic Supply kunne i sidste uge fortælle nyheden om, at Weibel Scientific netop har landet ordrer til det amerikanske militær for 242 mio. kr.

Den samlede ordrebeholdning kommer dermed op på den gode side af en halv milliard kroner, hvilket sikrer, at Allerød-virksomheden har nok at lave nogle år frem i tiden.

- Det gælder for både afsluttede og igangværende ordrer, som er underskrevet, men som ikke nødvendigvis er færdigleveret. Leveringen af de enkelte ordre strækker sig over perioden fra nu og maksimum fem år frem, forklarer Peder R. Pedersen, CEO og President i Weibel Scientific til Electronic Supply.

Laver alt selv
Ordrerne fra det amerikanske militær er kulminationen på flere års tæt samarbejde med USA’s forsvar, og selv om også NASA og det italienske militær nyder godt af Weibels produkter, er der ingen planer om at rykke produktionen udenlands.

- Nej, vi laver alt selv. For at sikre os den rette kvalitet og for at holde omkostningerne nede, har vi – i modsætning til den generelle trend – insourcet dele af produktionen, understreger Peder R. Pedersen.

Situationen er kritisk
Dermed går Weibel Scientific altså lodret imod den ellers bekymrende tendens, som går på, at stadig flere danske firmaer outsourcer produktionen.

Det påpeger netværket Danske Producenter , som består af en række danske produktionsvirksomheder, der ønsker at oplyse om – samt gå imod – udviklingen.

- Situationen er særdeles kritisk. Vi har en vidensflugt ud af landet. Det betyder, at vores konkurrenceevne svækkes. Helt indlysende skal vi holde fast i den produktion, vi har i dag, i det omfang vi overhovedet kan. Samtidig skal virksomhederne indse, at nogle produktionsaktiviteter stadig kan betale sig herhjemme, og at forudsætningerne kan ændre sig, så arbejde, der tidligere er lagt ud, nu igen kan laves konkurrencedygtigt i Danmark, siger en af initiativtagerne bag Danske Producenter, logistik- og produktionschef Bo Knudsen fra industrielektronikvirksomheden Crysberg A/S til Dagbladet Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078