23948sdkhjf

It vinder Folketingsvalget

Uanset farven på den kommende regering vil it blive valgets store vinder, forudser brancheforening.
Først på ugen meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han har planer om at oprette et nyt ministerium, der skal have fokus på it, hvis han fortsætter i spidsen for regeringen efter torsdagens Folketingsvalg.

Det får dog ikke it-brancheforeningen DI ITEK til at vælge side af den grund.

- Både regeringen, S-SF og De Radikale har et højt ambitionsniveau for digitaliseringen - ikke bare af den offentlige sektor, men også af virksomhederne, hvor vi fortsat har et betydeligt produktivitetsefterslæb, siger direktør Tom Togsverd fra it-brancheforeningen ITEK under Dansk Industri til Computerworld.

Tom Togsverd føler sig overbevist om, at it-området derfor vil stå tilbage som den sande vinder af Folketingsvalget, uanset hvordan stemmerne måtte fordele sig i løbet af torsdagen.

Dagsorden drukner
ITEK-direktøren lægger ikke skjul på, at han gerne så it få sit eget område. Som det ser ud nu, hører det under Finansministeriet.

- Men vores dagsorden drukner let i de mange andre emner, som et finansministerium skal varetage. Derfor er det en god idé at dedikere én minister til opgaven og så sikre opbakning fra chefen til, at der kommer handling bag ordene, siger Tom Togsverd og er dermed på linje med chefkonsulent Christian Graversen.

Han advarede for to uger siden om, at elektronikbranchen efterhånden har sejret sig selv ihjel .

Radikal som videnskabsminister
Branchen kan i øvrigt godt forberede sig på en videnskabsminister fra De Radikale, hvis Helle Thorning-Schmidt (S) bliver valgt som statsminister.

Flere analytikere bakker op om en udredning i B.T., hvor 35-årige Morten Østergård fremføres som favorit til at overtage posten som videnskabsminister med ansvar for forskning, teknologi og udvikling i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078