23948sdkhjf

Dansker får toppost i Nokia Siemens

TDC’s tidligere koncernfinansdirektør, Jesper Ovesen, bliver ny bestyrelsesformand i et af verdens største mobilselskaber, som samtidig får en kapitaltilførsel på over 7 mia. kr. fra Nokia og Siemens.
54-årige Jesper Ovesen er netop blevet valgt som bestyrelsesformand i Nokia Siemens Networks, der er verdens næststørste leverandør af mobilt udstyr og kun overgået af svenske Ericsson.

Den danske tidligere TDC-direktør får dermed ansvaret for at udstikke fremtidens kurs i selskabet sammen med den også næsten nyudnævnte topchef, Rajeev Suri.

- Jeg er glad for at føje mig til Nokia Siemens Networks’ team. Nokia Siemens Networks er en innovationsleder i branchen, og jeg ser til frem til at støtte firmaet i dets færd mod bæredygtig og langsigtet lederskab og lønsomhed, siger Jesper Ovesen i en officiel udtalelse om ansættelsen.

Fra Novo, banker og Lego til TDC
Jesper Ovesen blev i november 2007 hentet til TDC af daværende topchef Jens Alder, som senere selv blev fyret. I perioden 2003-2006 var Jesper Ovesen direktør i Lego-familiens investeringsselskab, Kirkbi, og før da bestred han posten finansdirektør i Lego-koncernen.

Jesper Ovesen har desuden fungeret som økonomidirektør i Danske Bank og Novo Nordisk samt administrerende direktør for Baltica Bank.

Han forlod TDC i marts 2011 efter eget ønske oven på en oprydning i ledelsen samt en vellykket børsnotering.

I forbindelse med udnævnelse af Jesper Ovesen skyder Nokia og Siemens hver €500 mio. (3,7 mia. kr.) ind i foretagendet.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094