23948sdkhjf

Danske ingeniører er hotte i Silicon Valley

Den amerikanske high-tech industri skriger på ingeniørtalenter og med et godt rygte er danskere jaget vildt.
Ingeniørtalenter er hot stuff i Silicon Valley, USA, hvor de store firmaer konstant forsøger at overgå hinanden i et forsøg på at lokke branchens bedste.

Det fortæller Camilla Rygaard-Hjalsted, der leder Innovation Center Denmark, som er Udenrigsministeriets lokale kontor i Palo Alto, Silicon Valley, til Ingeniøren.

- Der er ikke nok ingeniører til at besætte stillingerne, og der er slet ikke nok af de allerbedste. Det vil du hele tiden høre, uanset hvem du spørger herovre, siger hun.

Store firmaer som Ebay, Facebook og Google overbyder derfor konstant hinanden, mens de eftertragtede ingeniører holder dem selv og hinanden opdaterede på, hvor det er ”hot” at være ansat.

Danskere med et godt omdømme
Camilla Rygaard-Hjalsted fortæller, at ingeniører defineres bredt i Silicon Valley, hvor der ikke skeles til, om man stammer fra et teknisk universitet.

Det vigtigste er, at man har en naturvidenskabelig eller kommerciel uddannelse. Og så er det godt at have noget andet oven i den tekniske uddannelse.

Endelig spiller nationalitet faktisk en positiv rolle set med hjemlige øjne.

- Ingeniørtalent fra Danmark har godt omdømme herovre, fastslår Camilla Rygaard-Hjalsted.

Hun oplever lige nu især interesse for tre faglige områder, hvor danske virksomheder har særlig interesse i USA: Sundheds-it, Smart Grid og IT generelt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094