23948sdkhjf

Hård kamp om Banedanmark-milliarder

Beslutningsprocessen om, hvem der skal have opgaverne med at skifte Banedanmarks signalsystemer er nu gået ind i sin anden fase.
Alle seks prækvalificerede firmaer er fortsat med i kampen om at levere Banedanmarks signalprogram på hele fjernbanenettet i Danmark.

Det betyder, at både Alstom, Ansaldo STS, Bombardier, Invensys, Siemens og Thales/Balfour Beatty Rail er i spil til opgaverne, som deles i en vestlig og en østlig udgave.

Konkurrence sikrer bedste pris
Der skal derfor vælges to af de seks bydere.

- Vi er glade for, at alle prækvalificerede selskaber har budt på opgaven, siger programdirektør Morten Søndergaard, Banedanmark, og fortsætter:

- Når alle fortsat er med, sikrer vi, at konkurrencen bliver skarp, og at vi derfor kan få det bedste mulige system til den bedst mulige pris.

Håber på afklaring inden nytår
Opgaverne forventes at have en samlet værdi på 9 mia. kr., og selv om der ikke er nogen danske firmaer blandt byderne, er det uundgåeligt, at opgaverne vil kaste en række af kontrakter af sig til hjemlige underleverandører.

Banedanmark håber, at man er en afklaring nærmere i løbet af efteråret med en forventning om at kunne skrive under med de to opgavevindere inden årsskiftet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203