23948sdkhjf

Aalborg Universitet overtager Nokias lokaler

Størstedelen af de 42.500 kvadratmeter, som Nokia efterlader i Københavns Sydhavn, bliver fra foråret overtaget af AAU.
Aalborg Universitet (AAU) har i dag indgået en aftale med pensionskassen PFA om at etablere et integreret lærings-, forsknings- og erhvervsmiljø i Nokias hidtidige danske hovedkvarter på Frederikskaj i København SV.

Målet er at danne et af Danmarks mest nyskabende privat-offentlige samarbejder om anvendt forskning af betydning for innovative danske virksomheder, oplyser AAU, som også håber at være i stand til at tiltrække flere udenlandske investeringer.

Internationale kontakter
AAU oplyser videre, at der allerede er etableret kontakt til flere internationale virksomheder fra blandt andet Sverige, Norge, Kina og USA. Hertil kommer omkring 30 innovative, højteknologiske opstartsvirksomheder.

Aftalen har den indbyggede fordel for AAU, at Nokia er gået med til at donere højteknologisk udstyr, som har været anvendt i Nokias forsknings- og udviklingsafdeling, til universitetet, ligesom laboratorier og udstyr stilles til rådighed for de indflyttede virksomheder.

- Vi er glade for at kunne samle vores østdanske aktiviteter på Frederikskaj i København og samtidig være med til at skabe en ny model for, hvordan universiteter og virksomheder arbejder sammen. Aftalen ligger i tråd med AAU’s målsætning om, at vores forskning skal bidrage til at løse aktuelle problemer i private virksomheder og offentlige institutioner, siger AAU’s rektor Finn Kjærsdam.

Løfter uddannelsesniveauet
Han håber, at man kan være med til at skabe et ny studiemiljø i området.

- Samtidig glæder det os at give København SV en nyt universitetscampus. Aalborg Universitet har tidligere bevist at kunne tiltrække studerende fra familier uden tradition for en højere uddannelse, bl.a. på grund af AAU’s problemorienterede projektarbejde i grupper. Dermed kan vi være med til at løfte uddannelsesniveauet for en helt ny gruppe af unge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125